Dezastru! Brașovul a urcat la 8,14 rata de infectare și se apropie periculos de carantină! Sibiul și Alba Iulia au intrat în carantină la peste 10 rată de infectare

Last Updated on noiembrie 15, 2020 Continuă veștile proaste pentru brașoveni. Rata de infectare a urcat la 8,14, anunță DSP, duminică. Sibiul și Alba Iulia au intrat în carantină la peste 10 rată de infectare.

Rată de infectare Brașov:
Sâmbăta de Sus – 12,65
Sânpetru – 8,71
Hărman – 8,37
Brașov – 8,14
Hoghiz – 7,65
Ghimbav – 6,73
Prejmer – 6,64
Rasnov – 6,20
Dezastru! Brașovul a urcat la 8,14 rata de infectare și se apropie periculos de carantină! Sibiul și Alba Iulia au intrat în carantină la peste 10 rată de infectare 1

Instituția Prefectului Județul Brașov: „În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov, au organizat și desfășurat, cu efective mărite, activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Polițiștii au verificat 134 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 37 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă. De asemenea, au fost legitimate peste 3800 de persoane și veriicate peste 200 de mijloace de transport persoane și peste 300 de alte autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 261 sancțiuni contravenționale. Dintre acestea 240 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 21 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale fiind de aproximativ 28.800 lei.

Totodată, polițiștii au efectuat peste 3300 de verificări cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au întocmit două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”, dosare instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 30 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 96 de locații. De asemenea, au fost legitimate 38 de persoane și au fost aplicate 16 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2000 lei. Au fost verificate peste 100 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au legitimat 23 de persoane și au verificat 22 de locații.
Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să nu se expună la riscuri. Totodată, solicităm respectarea prevederilor H.G. nr. 935/2020, act normativ care la a intrat în vigoare la data de 09 noiembrie 2020, ora 00.00.

Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165”.

Previous Story

Tudor Duică: „Un respectuos omagiu braşovenilor…Ei ne-au adus aminte, acum 33 de ani, că mai existăm… 15 Noiembrie 1987, Revolta de la Braşov, sau începutul sfârşitului, pentru regimul comunist”

Next Story

Brașov. Adrian Veștea a ordonat controale de urgență în spitale după ce 10 pacienți intubați au murit arși de vii la Piatra Neamț