Brașov. Primăria lui Allen Coliban a blocat primul proiect imobiliar pe dealurile din Șchei, „poziţionat într-un cadru natural cu totul deosebit”

Last Updated on noiembrie 11, 2020 Dezvoltatorii imobiliari vor distrugerea dealurilor din Șchei și construcția de blocuri tip cazemată. Dacă în era Scripcaru nu era nicio problemă cu aprobarea acestor proiecte, în era Allen Coliban lucrurile s-au schimbat. Un prim proiect a fost blocat.

Dezvoltatorii complexului Season Residence au cerut aprobare pentru construcție pe strada După Iniște, respectiv în zona Coasta Vacii – Warthe II dar au fost refuzați.
Brașov. Primăria lui Allen Coliban a blocat primul proiect imobiliar pe dealurile din Șchei, „poziţionat într-un cadru natural cu totul deosebit” 1

Brașov. Primăria lui Allen Coliban a blocat primul proiect imobiliar pe dealurile din Șchei, „poziţionat într-un cadru natural cu totul deosebit” 2
(foto blocuri Season Residence)

Potrivit motivației oferite de către Direcția Arhitect Șef din cadrul Primăriei, în zonă nu se pot realiza construcții, deoarece, conform actualizării studiului de trafic aferent municipiului Brașov, nu este asigurată o circulație continuă cu rețea stradală majoră, și dezvoltarea infrastructurii edilitare, care este subdimensionată, anunță Biz Brașov.

„Având în vedere că terenul pentru care aţi solicitat certificat de urbanism este situat într-o zona puţin dezvoltată a municipiului Braşov în ceea ce priveste evoluţia fondului construit, dar poziţionata într-un cadru natural cu totul deosebit:

Coasta Vacilor şi Warthe II, aspectul arhitectural urbanistic nu este conturat în totalitate, existând zone neconstruite cu locuinţe răzleţe sau aflate în curs de execuţie şi zone cu un fond valoros de arhitectură, toate prezentând disfuncţionalităţi majore prin lipsa/insuficienţa reţelelor edilitare şi arterelor de circulaţie, prezentul certificat este de informare”, se precizează în certificatul de urbanism emis de către Primăria Brașov și solicitat de către Proiect Season Residence SRL.

Previous Story

Brașov. Târgul de Crăciun a fost anulat. Anunțul primarului Allen Coliban

Next Story

Viceprimarul Flavia Boghiu: Creşele din Braşov rămân închise