Braşovul, la 400 de infectări zilnice. Explicații de la DSP

Last Updated on noiembrie 9, 2020 Brașovul a anunțat ieri aproape 400 de cazuri de coronavirus iar autoritățile nu pot depăși blocajul mental că sunt multe cazuri pentru că se testează mai mul. Și fără testare tot sunt cazuri multe.

Andrea Neculau, șefa DSP, pentru bzb.ro: „Numărul de cazuri se datorează răspândirii virusului, dar şi faptului că testăm mult, foarte mult, testăm simptomaticii. Există proceduri la nivelul Braşovului de recoltare la domiciliu, cu ambulanţa.

Braşovul, la 400 de infectări zilnice. Explicații de la DSP 1

4 ambulanţe recoltează zilnic şi am avut şi 250-300 de probe recoltate pe acest sistem. În plus, sunt recoltele de la camere de gardă, în special de la Spitalul de Boli Infecţioase, dar şi spitalele non-covid, care fac triaj de simptome.

Mai sunt şi punctele de recoltare, pentru pacienţii simptomatici, care pot merge cu maşina acolo şi mai avem în proiect să mai creştem, cu câteva puncte de recoltare, capacitatea de testare”.

Duminică autoritățile au anunțat 5,6 rată de incidență coronavirus în municipiul Brașov.
Braşovul, la 400 de infectări zilnice. Explicații de la DSP 2

Previous Story

Brașov. Allen Coliban umilit de George Scripcaru, USR iese cu explicații

Next Story

Brașov. Noirali: „Tarabele de la piață, se vor muta in AFI. Cumpăram pătrunjel marca ZARA”. Reacțiile brașovenilor la închiderea piețelor