Medicul Grigorescu Dan: „Picioarele scurte ale minciunii numite AQUAVIA natural alcalină pH 9.4”

Last Updated on octombrie 17, 2020 Medicul Dan Grigorescu, fan apa AQUAVIA natural alcalină pH 9.4, a avut curiozitatea să facă un test de laborator.

Grigorescu Dan: „Picioarele scurte ale minciunii numite AQUAVIA natural alcalină pH 9.4
Într-o epocă a promovării produselor “natural alcaline” ca mijloc de luptă împotriva afectării metabolice celulare de către acidifierea produsă de E-uri, conservanți și alți adjuvanți alimentari care mai de care mai sofisticați, momentul în care am descoperit în supermarket o apă de izvor natural alcalină cu pH declarat de 9.4 mi s-a părut de-a dreptul magic.

Medicul Grigorescu Dan: „Picioarele scurte ale minciunii numite AQUAVIA natural alcalină pH 9.4” 1 Medicul Grigorescu Dan: „Picioarele scurte ale minciunii numite AQUAVIA natural alcalină pH 9.4” 2 Medicul Grigorescu Dan: „Picioarele scurte ale minciunii numite AQUAVIA natural alcalină pH 9.4” 3 Medicul Grigorescu Dan: „Picioarele scurte ale minciunii numite AQUAVIA natural alcalină pH 9.4” 4 Medicul Grigorescu Dan: „Picioarele scurte ale minciunii numite AQUAVIA natural alcalină pH 9.4” 5

Chiar dacă la început mi s-a părut neverosimil! Dar am trecut repede peste orice îndoială, gândindu-mă că nu are cum să fie un produs mincinos. Mai ales că riscul de a fi demonstrat ca atare e imens…

Așa am devenit fan AQUAVIA. Și, odată cu mine, și cei de-ai casei.
Ieri, însă, nu mi-am putut stăpâni impulsul de a verifica realitatea celor înscrise pe etichetă și, implicit, cinstea firmei care o pune pe piață: SamMills Distribution S.R.L. din Botiz, Satu Mare.

Am testat apa în laborator.
Și am descoperit că pH-ul e doar 7.0!

Ne mai mințiți mult? Rușine să vă fie!
A.N.P.C! Ce mai așteptați?”

Update
Grigorescu Dan: „Cum am RE-devenit peste noapte fan AQUAVIA!
(sau cum “minciuna” AQUAVIA s-a dovedit a fi “MINUNEA” AQUAVIA!)
Am constatat chiar azi că principiul jurnalistic (și nu numai!) al obligației de a verifica o “informație bombă” (din genul “breaking news”) ar trebui aplicat în orice domeniu.

Asta dacă nu dorești ca nivelul credibilității de care ai ajuns să te bucuri în public să scadă dramatic, peste noapte.
Iată, în continuare, un exemplu care demonstrează valabilitatea celor afirmate mai sus.

Acum vreo două zile am decis să verific printr-o testare generală de laborator una dintre caracteristicile care deosebesc apa de izvor natural alcalină AQUAVIA de alte ape plate de pe piață (la modul superior!) și anume pH-ul, declarat a fi de 9,4. De ce? Nu pentru că aș avea oarece interese în domeniu (că n-am!), ci, pentru că, din postura de fan al unei astfel de ape naturale (postură declarată de altfel într-o postare din 14 octombrie a.c. – https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10208138153967409&id=1707616747), voiam să mă conving științific că am de ce să fiu ca atare.

Plin de încredere în virtuțile unui laborator de analize umane am trimis o mostră de apă pentru a i se determina pH-ul. Și a ieșit valoarea care a ieșit, mult sub cea tipărită pe eticheta sticlelor (7 în loc de 9.4). Fapt care m-a făcut să explodez de indignare și să cer ANPC să verifice această discrepanță majoră.
Ceea ce, din informațiile mele, s-a și întâmplat extrem de rapid.

Din acel moment, pentru mine povestea intrase în stand-by, în așteptarea unor rezultate oficiale.
Nu mare mi-a fost mirarea ca ieri seara să fiu contactat de reprezentantul firmei care îmbuteliază acest tip de apă, care și-a exprimat mâhnirea că realitatea este cu totul alta decât cea reieșită din relatarea mea și că poate dovedi acest lucru prin analize de laborator specifice, realizate în laboratoare special destinate testării apei.

Acest demers m-a pus pe gânduri, nu atât din perspectiva că am adus în spațiul public un neadevăr, cât din aceea că acesta (neadevărul) ar putea conduce la prejudicii nemeritate de imagine firmei în cauză.

Așa că, deși ANPC va veni cu o concluzie peste ceva timp, am considerat că e de datoria mea morală să scurtez perioada necesară aflării și, mai ales, diseminării adevărului.

Zis și făcut! Am supus testării apa AQUAVIA pH 9,4 în alte trei laboratoare specializate în chimia apei din Brașov. Prezint în continuare rezultatul oficial al celui care mi-a oferit primul rezultat: cel al DSP. Valoarea o vedem cu toții: pH 9,57! Trebuie să mă credeți pe cuvânt că valorile obținute de celelalte două laboratoare solicitate și comunicate mie telefonic au fost mai mult decât OK: 9,42 la unul și 9,52 la celălalt.
Acum, recunoscând că m-am grăbit să tai înainte de a măsura de trei ori, stau și mă gândesc ce și cum să fac pentru a-mi repara greșeala. Ia uite cum!
1. Încep de la titlu: am Re-devenit fan AQUAVIA. Acum cu probe!

2. Îi rog pe toți cei care au distribuit postarea mea inițială să o distribuie și pe aceasta.
3. De asemenea, îi rog pe cei peste 14.000 de urmăritori ai mei să ia în considerare că, de data asta, am greșit. Nu la nivel de fake-news (că n-a fost cu intenție), dar am fost în eroare, chiar dacă am făcut-o din elanul consumatorului responsabil.
Așadar, primiți scuzele mele, SamMills Distribution S.R.L.!

P.S.1: Deși cred că ați putea considera că prin eroarea mea recunoscută v-ați ales cu o mega publicitate pozitivă “de zile mari”!
P.S.2: Îmi permit și două minuscule aroganțe: Sunteți totuși vinovați că vindeți o apă chiar mai bună decât pretindeți !😂 Nu ați vrea ca fr aici înainte să inserați în etichetă și textul “recomandat de dr. Dan Grigorescu”

Previous Story

Brașov. Mara Mareș a pierdut locul eligibil de parlamentar. Tineretul învins de primarii-baroni

Next Story

100 de cazuri la Brașov, 4,000 la nivel național. Bilanț dramatic de infectări astăzi