Pacea de la Brașov 2. Klaus Iohannis îi cere și lui George Scripcaru să asigure o tranziție fluentă a puterii

Last Updated on septembrie 29, 2020 Mesajul este clar. USR și PNL nu au voie să iasă la ciomăgeală în public. Chiar Klaus Iohannis a transmis un mesaj primarilor care au pierdut. Cei tineri de la USR trebuie temperați. Să se ocupe de proiecte, sunt bani mulți, și nu să se apuce de vendete. Brașovul are de ales între a fugi cu dosare după cei vechi sau să se apuce rapid de proiecte pentru sunt bani foarte mulți iar decalajul față de Cluj, Oradea, Sibiu este foarte mare. Brașovul a mai trăit perioada vendetelor (Căncescu vs Scripcaru) când foarte puține lucruri s-au înfăptuit.

Președintele Klaus Iohannis face un apel către pierzătorii alegerilor și le cere să facă o tranziție cât mai fluentă a puterii, asta pentru a nu afecta lupta împotriva pandemiei de Covid-19.

Pacea de la Brașov 2. Klaus Iohannis îi cere și lui George Scripcaru să asigure o tranziție fluentă a puterii 1

”Îi felicit pe toți cei care au câștigat mandate la alegerile de ieri, dar îi avertizez că nu vor avea deloc o misiune ușoară pentru că așteptările oamenilor sunt foarte mari. Îi îndemn, așadar, să își onoreze toate promisiunile cu onestitate și responsabilitate pentru a demonstra că se află în mod real în slujba celor care le-au încredințat destinele comunităților în care trăiesc.

În încheiere, fac totodată un apel către autoritățile locale să organizeze tranziția de putere la nivelul administrațiilor cât mai rapid și fluent. Ne aflăm în plină criză sanitară provocată de pandemia de COVID-19 și de implicarea tuturor factorilor – centrali și locali – depinde modul în care reușim să gestionăm această situație complicată.”, a spus Klaus Iohannis, citat de stiripesurse.ro.

Cei de la PNL sunt mai direcți. Deja au anunțat că nu vor face alianțe cu PSD, USR fiind aliații preferați. Iar dacă ești aliat, de ce să dai în el cu dosare vechi?

„În cadrul echipei de campanie, în discuţiile avute cu preşedintele PNL, am luat decizia pe care o vom adopta şi în Biroul Permanent Naţional de miercuri – să nu existe nici un fel de alianţe cu partidul trecutului, cu PSD… Vom face majorităţi în toate consiliile locale pentru a putea să ne punem în practică proiectele pe care le-am avut prezentate în campania electorală… După orice fel de alegeri, oricât de bune ar fi cum sunt şi aceste alegeri ale PNL, normal că vrem întotdeauna să îmbunătăţim performanţa unor judeţe. Se vor face analize”, a anunţat secretarul general al PNL, Robert Sighiartău.

Previous Story

Brașov. Mihai Codruț Nanu: „Vă mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine și mi-au acordat votul! Am obținut 659 de voturi, insuficiente pentru un consilier local, dar am fost pe primul loc intre cei cinci candidați independenți”

Next Story

Probleme iar. Brașovul declarat cu vulnerabilitate ridicată la infecția SARS-CoV-2. A ajuns la o incidență de 1,4 cazuri COVID-19 la mia de locuitori