Sunt în siguranță bicicliștii din Brașov? Cristi: „Marea problema a traficului în Brașov este ca au fost introduse sensurile giratorii fără a învăța șoferii sa circule in ele”

Last Updated on septembrie 8, 2020 Un biciclist a fost grav rănit luni, în sensul giratoriu de la Alexandru Vlahuță. Sunt în siguranță bicicliștii din Brașov?

Pe grupul de Facebook Brașovul Civic, Cristi T. a scris: „Le recomand tuturor celor care sustin ca traficul din Brasov e sigur pentru biciclisti sau celor care critica biciclistii ca nu folosesc pistele existente sa foloseasca bicicleta pe post de mijloc de transport si nu in scop de agrement. Sa se plimbe prin toate cartierele stinga sau dreapta pina la trecerile de pietoni, mai ales cind se grabesc sa ajunga undeva, si abia apoi sa vorbeasca.

Sunt în siguranță bicicliștii din Brașov? Cristi: „Marea problema a traficului în Brașov este ca au fost introduse sensurile giratorii fără a învăța șoferii sa circule in ele” 1

Trebuie sa tineti cont ca sint multi oameni, sper din ce in ce mai multi, care vor sa se deplaseze cu bicicleta si nu cu masina. Asta e un semn de insanatosire a societatii.

Oricum, marea problema a traficului in Brasov este ca au fost introduse sensurile giratorii fara a invata soferii sa circule in ele. S-ar fi impus niste emisiuni de conduita rutiera si de civilizare a soferilor. Momentul nu e pierdut, pentru ca daca s-ar face un sondaj in momentul de fata s-ar constata ca mai mult de jumatate din soferi inca nu cunosc regulile de circulatie in sensul giratoriu. Si nici macar nu-s multe!

Ca sa pot vira stinga in siguranta atunci cind traversez un giratoriu ocup banda din mijloc si verific tot timpul ce fac cei din stinga si din dreapta”.

Bogdan M.: Sensurile giratorii cu mai multe benzi sunt foarte periculoase pentru bicicliști.
Catalin B.: E ok sensul giratoriu daca știi legislație rutieră. Și bicicliștii sau mai nou, trotiniștii, pot merge pe la trecere când fac stânga. Pentru înainte sau la dreapta e ok și pt bicicliști in sensul giratoriu. Pentru stânga, puțin ocol nu a omorât pe nimeni.

Mihaela Chirvasa: Lasă că fac La Iepure școală de biciclisti cu sens giratoriu pe teren si ii invata si pe copii cum sa circule prin el
Lucian J: Bicicliști nu au ce cauta în mijlocul unui trafic infernal, unde toți se grăbesc și merg ca disperați. Pe trotuar ești mai in siguranță…..

Previous Story

Foto Brașov. O turistă inconștientă a căzut de pe platforma canionului „7 Scări” în timp ce încerca să facă o poză

Next Story

Brașov. Stai și te uiți pe geam la copacii din pădure și tu mori de poluare. Agenția Europeană de Mediu: Poluarea omoară în România cei mai mulți oameni din Europa