Last Updated on iulie 25, 2020 La finalul stării de urgență, când scuze simțitor numărul de cazuri de infectări, autoritățile brașovene au ignorat construcția spitalului modula de la Spitalul Județean. Acum, când numărul de infectări este mare, autoritățile și-au dat seama că au nevoie totuși de acest spital și s-au apucat de treabă. A trebuit ca Fundaţia Hera să facă publică o scrisoare deschisă către autorități prin care să le aducă aminte că s-au obligat să-l construiască.
Instituția Prefectului Județul Brașov: „Lucrările la Spitalul modular, secție secţie exterioară cu paturi ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, avansează în ritm susținut.
Construcția și dotările aferente sunt finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Braşov, în baza proiectului pus la dispoziţie cu titlu gratuit de Fundaţia Hera.
“Până în prezent am alocat Spitalului Judeţean 11.976.260 lei pentru realizarea acestei secţii şi facem toate demersurile pentru a recupera investiţia din fonduri europene”, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.
Construcţia va funcţiona ca secţie ATI exterioară Spitalului Clinic Județean de Urgență, peluând pacienţi critici în perioada pandemiei Covid-19. Secţia va cuprinde 27 paturi echipate ATI, 3 rezerve de tip izolator şi spaţii cu funcţiuni suport pentru secţie, printre care un laborator de analize medicale, precum şi zone de sterilizare.
În vederea respectării valorilor admisibile de încărcare cu poluanţi a apelor uzate, în strictă conformitate cu prevederile normativului NTPA-002, apele menajere vor fi trecute printr-o staţie de pre-epurare compactă, în vederea dezinfecţiei acestora.
Aerul din interiorul spitalului modular va fi evacuat la exterior respectând protocolul epidemiologic impus, astfel încât acesta să nu infecteze alte persoane”.