Brasov. Ce date personale vor fi colectate de la clienții teraselor? Ce spune șeful Autorității Sanitar-Veterinare

Last Updated on iunie 1, 2020 Brasovenii pot, începând de astăzi, să meargă la terase, dar nu oricum, ci respectând anumite reguli.

Noile reglementări prevăd că trebuie să existe un registru de rezervări a clienţilor, pentru ca în cazul apariţiei unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică.

Brasov. Ce date personale vor fi colectate de la clienții teraselor? Ce spune șeful Autorității Sanitar-Veterinare 1

Președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Robert Chioveanu, spune însă că nu vor fi luate date din actul de identitate și că în registru trebuie notat doar numele și numărul de telefon al persoanei care sună pentru a face rezervarea, scrie hotnews.ro.

El spune că în registru vor fi notate numele, prenumele și numărul de telefon al persoanei care sună la terasă pentru a face rezervarea, așa cum se întâmpla și înaintea izbucnirii pandemiei.

“Dacă avem patru clienți, atunci se trece numele celui care face rezervarea și doar atât. Se știe data, ora, și masa pentru care a făcut rezervarea”, a spus Chioveanu.

Regulile pentru terase
Terasele s-au redeschis din 1 iunie, iar autoritățile au stabilit mai multe reguli care trebuie respectate la redeschidere:
  • nu se va permite accesul clienţilor cu simptome respiratorii,
  • la o masă vor putea sta maxim patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii,
  • nu se vor transfera meniuri, solniţe sau alte obiecte de la o masă la alta,
  • toate acestea se vor dezinfectata după plecarea clienţilor de la o masă,
  • personalul de servire trebuie să poarte măşti şi mănuşi,
  • trebuie reorganizate circuitele de producţie şi livrare, unde este cazul, trebuie monitorizată starea de sănătate a angajaţilor,
  • trebuie să existe un registru de rezervări a clienţilor, pentru ca în cazul apariţiei unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică,
  • trebuie luate măsuri de respectare a distanţei între angajaţi sau, dacă acest lucru nu este posibil, trebuie luate măsuri suplimentare de protecţie (reducerea numărului de angajaţi şi lucrul în ture, folosirea de echipament de protecţie),
  • curăţenia şi dezinfectarea cu produse biocide a spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor trebuie făcute mai frecvent,
  • la intrarea pe terasă şi la grupurile sanitare trebuie să fie puse dispozitive cu substanţe dezinfectante pentru mâini.
Advertisements
Previous Story

Brașov. E bine așa? Restaurantul Dei Frati: „Două mese în Piața Enescu, o masă la Modarom, două mese la Pietrele lui Solomon și o masă la Eforie! Vă rugăm să nu fugiți fără a plăti nota! În 15-20 de minute apare și ospătarul”

Next Story

(Foto/Video) S-au redeschis terasele din Brașov