Brașov. Semnezi? Petiția „Nu mai vrem stație de asfalt intre blocuri! Plămânii noștri nu mai vor praf!”.Mobilizare pentru împiedicarea autorizării unei stații de asfalt de lângă blocuri

Last Updated on mai 8, 2020 ocuitorii din cartierul Avantgarden-Bartolomeu s-au mobilizat pentru a împiedica reautorizarea unei stații de asfalt de lângă blocuri. Aceștia s-au săturat să filtreze zi de zi aerul poluat de stația de asfalt. S-au strâns deja 80 de semnături fizice dar a fost inițiată și o petiție online.

Mihai Nanu: „📝Deși ne-am mobilizat din pripă, am adunat 80 de semnături pentru sesizarea cu Fincodrum (fostul Arcons). Mâine după-masă vor fi depuse la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov.

Brașov. Semnezi? Petiția „Nu mai vrem stație de asfalt intre blocuri! Plămânii noștri nu mai vor praf!”.Mobilizare pentru împiedicarea autorizării unei stații de asfalt de lângă blocuri 1

Să sperăm că autoritățile vor ține cont de doleanțele noastre și că vom avea un aer curat în comunitatea Avantgarden!”

Semnează și tu petiția Nu mai vrem stație de asfalt intre blocuri! Plămânii noștri nu mai vor praf!
Petiție privind stoparea obtinerii autorizatiei de mediu a Societății Comerciale Fincodrum (fost SC Arcons) pentru a-și continuă activitatea.

În cartierul Bartolomeu, lângă cartierul Avantgarden3 Brașov, la intersecția Stradă Spicului cu Stradă Fanarului , există stația de asfalt SC Fincodrum SA (SC Arcons), la o distanță de circa 50 m de cele mai apropiate blocuri, de zona rezidențială.
Societatea Comercială își desfășoară activitatea deși efectul producerii de asflat aduce după sine, un nivel ridicat de poluare.

Locatarii cartierului Avantgarden3 Brașov, ai cartierului Bartolomeu dar și ceilalți locuitori ai orașului Brașov fac această petiție cu sesizare către APM și toate instituțiile autorizate pentru a reevalua condițiile în care aceștia își desfășoară activitatea și cerem relocarea acestora înafara orașului sau în alt loc unde dreptul nostru la sănătate nu va mai fi încălcat.

 

Bizbrasov anunță că una dintre companiile de construcții care administrează stația de pe strada Spicului, Fincodrum, a anunțat că a depus documentația pentru obținerea autorizației de mediu în vederea funcționării instalației de producere a mixturilor asfaltice.

Cei care au observații cu privire la emiterea acestei autorizații le pot depune în scris la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Brașov de pe strada Politehnicii nr. 3.

Previous Story

La Brașov a ajuns primul autobuz electric. Urmează alte 51

Next Story

Brașov. Traficul a revenit la normalul dinaintea epidemiei. Au reapărut ambuteiajele. Raed Arafat: „Vă rog, în continuare, să respectați regulile și să aveți grijă”