Brașov. 16 hale ale fostei uzine Rulmentul vor fi demolate

Last Updated on aprilie 27, 2020 Alte clădiri istorice ale industriei brașovene vor fi demolate. Sunt în paragină și sunt un pericol.

Compania URB Bearings, controlată de omul de afaceri Ede Ederly, a obținut certificatele de urbanism pentru demolarea a 16 hale ale fostei zonei de rulmenți Rulmentul SA Brașov, intrată în faliment în 2007.

Brașov. 16 hale ale fostei uzine Rulmentul vor fi demolate 1

Ederly a declarat pentru bizbrasov.ro că va demola doar o parte din aceste hale. „Câteva dintre ele au ajuns în paragină și nu mai are sens să le păstrăm”, a spus omul de afaceri care a încercat în ultimii ani să vândă cele mai importante active ale fostei uzine.

În urmă cu doi ani, Ederly cerea 2,95 milioane de euro pe clădirea administrativă a fostei uzine. Hala are o suprafaţă de 5.451 de metri pătraţi, având parter şi două niveluri construite, potrivit anunţului, din beton armat. Vânzarea urma să fie realizată direct de către proprietar, compania URB Bearings, actuala denumire a societăţii Sigur Imob SRL, cea care a cumpărat, în 2010, opt din cele 44 de hectare ale uzinei braşovene.

Previous Story

Video Brașov. Tânăr aflat în carantină: „Am primit pâine expirată de 10 zile”!

Next Story

Allen Coliban: „Ce face Scripcaru în vremea pandemiei și în interesul cui? Profitând de restricțiile de deplasare, Scripcaru a desființat, pe ascuns, locurile de parcare de pe latura nordică a Parcului Nicolae Titulescu. Fără dezbateri publice și fără să ofere soluții alternative. Pur și simplu, brașovenii au fost puși în fața faptului împlinit. Ca să ne dăm seama …”