Brașov. Universitatea Transilvania face viziere pentru medici și a transferat o linie de testare pentru coronavirus (COVID-19) formată dintr-un aparat Real Time PCR, un extractor automat de acizi nucleici, hotă microbiologică la Spitalul Județean

Last Updated on martie 30, 2020 Universitatea Transilvania se implică în lupta contra coronavirusului prin măsuri concrete.

O linie de testare pentru coronavirus (COVID-19) formată dintr-un aparat Real Time PCR, un extractor automat de acizi nucleici, hotă microbiologică provenind de la Universitatea Transilvania din Brașov (Aparatul PCR și hota), respectiv de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură Marin Drăcea (extractorul) a fost transferată și va funcționa din această săptămână, la laboratorul din cadrul Spitalului Județean Brașov.

Brașov. Universitatea Transilvania face viziere pentru medici și a transferat o linie de testare pentru coronavirus (COVID-19) formată dintr-un aparat Real Time PCR, un extractor automat de acizi nucleici, hotă microbiologică la Spitalul Județean 1

Activitatea va fi coordonată de șef lucr.dr. Daniela Neculoiu și șef lucrări dr. Anca Ilea, alături de care vor lucra rezidenții aflați în centrul de pregătire Brașov din specialitatea microbiologie medicală (4) și medicină de laborator (11).

Determinările de laborator se vor realiza conform algoritmul de diagnostic aprobat la nivel național. Deocamdată există 500 de kituri de teste achiziționate de universitate.

Universitatea Transilvania din Brașov a pus în funcțiune două linii de microproducție (la Institutul de Cercetare Dezvoltare și pe Colina Universității, coordonate de drd. ing. Daniel Voinea și conf. dr. ing. Mihai Comşiț) bazate pe tehnologia de printare 3D pentru producerea vizierelor utilizate de personalul medical.

Capacitatea de producție a ajuns la 40 de bucăți/zi, iar primul lot de 75 de viziere (pe baza unor modele folosite și în alte țări europene) a fost finalizat sâmbătă, urmând să fie donate spitalelor din Brașov (Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul clinic de obstetrica ginecologie “Dr. IA Sbârcea” Brașov, Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov).

La această inițiativă s-au alăturat mai mulți studenți voluntari, coordonați de prof. dr. ing. Angela Repanovici. Până în acest moment au fost implicați în această activitate 9 studenți, 4 absolvenți și 7 cadre didactice, cercetători și doctoranzi.

Advertisements
Previous Story

Brașov. Clubul 4rooms s-a transformat în centru pentru persoane fără adăpost. „NU este o glumă, este o realitate. Nu suntem milionari. Și noi avem angajați pentru care trebuie să dăm salarii, facturi de plătit, familii de hrănit, dar nu puteam …”

Next Story

(Foto) Erwin Albu: „La datorie. La nivelul municipiului Codlea suntem doua persoane organizate sa intram in spatiile de carantinare cu echipamente speciale de protectie”