Brașov. Clubul 4rooms s-a transformat în centru pentru persoane fără adăpost. „NU este o glumă, este o realitate. Nu suntem milionari. Și noi avem angajați pentru care trebuie să dăm salarii, facturi de plătit, familii de hrănit, dar nu puteam …”

Last Updated on martie 30, 2020 Clubul 4rooms din Brașov s-a transformat în această perioadă de criză într-un loc destinat oamenilor străzii.

4rooms: „Am decis să ne implicăm activ în comunitatea noastră. Să fim împreună și la greu, nu numai la distracție.
Acum câteva zile am decis să deschidem ușile clubului pentru a umple 4rooms de data asta nu cu petrecăreți, ci cu oamenii străzii.
NU este o glumă, este o realitate.
Brașov. Clubul 4rooms s-a transformat în centru pentru persoane fără adăpost. „NU este o glumă, este o realitate. Nu suntem milionari. Și noi avem angajați pentru care trebuie să dăm salarii, facturi de plătit, familii de hrănit, dar nu puteam ...” 1

Ne-am strâns o gașcă de prieteni și ne-am organizat pentru a pune planul în aplicare. Ne-am întâlnit cu domnul primar, cu d-na directoare de la DAS, am făcut transformările necesare în locație pentru a putea deveni adăpost pe perioada pandemiei, am instalat dușuri, am scos toată aparatura și băutura (că prea era atmosferă de party și ne bătea gândul să rămânem și noi :)) în izolare aoclo), am transformat locația într- un loc safe de carantină, am pus la dispoziție produse de igienă personală, haine și papuci de la prieteni, o masă caldă.

Toate pe cheltuiala proprie și cu ajutor de la prietenii implicați. (4rooms, Platinvm, 24 fun brasov, Bookcity.ro, Primăria Municipiului Braşov, DAS, Politia Locala Brasov )

Centrele de la Direcția Asistenței Sociale sunt pline ochi, la UPU prioritate ar trebui să fie oamenii cu boli grave sau trierea celor infectați cu virusul COVID19, nu cu oamenii adunați de Poliția locală de pe străzi.

Nu suntem milionari. Și noi avem angajați pentru care trebuie să dăm salarii, facturi de plătit, familii de hrănit, dar nu puteam pune capul pe pernă seara liniștiti știind că există această nevoie și că noi am putea face ceva pentru asta.

Avem un club închis, care oricum numai producea decât cheltuieli inutile (mulțumim încă o dată pentru susținere Bookcity.ro), poate acum măcar produce zâmbete și întinde o mână dezinfectată de ajutor celor care au nevoie. Avem un restaurant la etajul superior Platinvm, care deși a închis și-a reaprins cuptorul, a adus oameni de acasă să gătească pentru această campanie.

Avem prieteni cu suflet și cunoscuți care pot face rost de logistică și resurse. De ce nu? De ce să nu-i ajutăm și pe oamenii fără casă, și ei merită o șansă la viață, fără să le judecăm deciziile și de ce au ajuns ei în situația în care sunt.

👉Pentru că numărul celor din adăpost va crește de la o zi la alta, vor crește și nevoile, așa că este posibil să-ți cerem și ție ajutorul pentru prosoape, lenjerii de pat, produse de igienă, haine de adulți pe care nu le mai porți ( mulți dintre noi de plictiseală poate au făcut curat prin dulapuri) dacă nu… acum aveți un motiv în plus să o faceți :), caserole și tacâmuri de unică folosință pentru mâncare, produse de igienă personală.
Revenim cu detalii!

Între timp #staiacasă și bucură-te de cei dragi. E totuși o zi de duminică!
Cu zâmbete și dezinfectant, noi”.

Previous Story

Brașov. George Scripcaru, despre coronavirus: „Din datele pe care le avem, ne așteaptă lucruri complicate în perioada următoare“

Next Story

Brașov. Universitatea Transilvania face viziere pentru medici și a transferat o linie de testare pentru coronavirus (COVID-19) formată dintr-un aparat Real Time PCR, un extractor automat de acizi nucleici, hotă microbiologică la Spitalul Județean