Alertele legate de urși îi supără pe unii brașoveni. ISU Brașov: „ISU va trimite aceste alerte, indiferent că vom deraja cetăţenii municipiului Braşov, mai ales în zona cartierului Răcădău. Trebuie să ne gândim că …”

Last Updated on octombrie 16, 2019 Avertizările transmise prin sistemul Ro-Alert îi nemulțumește pe brașoveni. Aceștia sunt enervați de numărul mare de mesaje prin care le este semnalată prezența urșilor.

În cadrul unei conferințe de presă , lt. col. Liviu Marciu, șef al ISU Brașov, a precizat că instituția își ”asumă toate înjurăturile” primite de la oameni.

“Din păcate, ştim că deranjăm cu aceste mesaje, iar în ultima perioadă am primit foarte multe nemulţumiri din partea cetăţenilor, însă acestea sunt destinate salvării de vieţi. (…) ISU va da aceste alerte ori de câte ori va fi nevoie, în speranţa că vom salva, de fiecare dată, cel puţin o viaţă. Ştiţi foarte bine ce s-a întâmplat la Mureş sau în judeţul nostru, când acei urşi nu au fost văzuţi şi nu s-au dat aceste alerte.

Alertele legate de urși îi supără pe unii brașoveni. ISU Brașov: „ISU va trimite aceste alerte, indiferent că vom deraja cetăţenii municipiului Braşov, mai ales în zona cartierului Răcădău. Trebuie să ne gândim că ...” 1

Din păcate, un om se află în spital, iar un altul a murit. Drept urmare, ISU va trimite aceste alerte, indiferent că vom deraja cetăţenii municipiului Braşov, mai ales în zona cartierului Răcădău. Trebuie să ne gândim că, totuşi, sunt oameni care se întorc noaptea de la muncă sau de la restaurant ori din cluburi şi astfel de mesaje pot salva vieţi”, a declarat Marciu, citat de a1.ro.

Această reacție vine după ce mai mulți oameni s-au plâns de numeroasele mesaje transmise de ISU. Spre exemplu, o persoană s-a arătat ”agasată de aceste mesaje, care vin la ore cu totul nepotrivite, trezesc populaţia din somn şi sperie copiii”. De asemenea, un alt bărbat s-a plâns că a primit patru alerte într-o singură săptămână și și-a exprimat dorința de a se dezabona de la alertele legate de urși.

Șeful ISU Braşov a precizat că, de la începutul anului şi până în prezent, Inspectoratul a emis 38 de alerte pentru urşi, una pentru inundaţii, una pentru vijelie, una pentru furtună şi una în cazul unui cod portocaliu.

Previous Story

Salonul de Carte Bookfest Braşov. Mircea Cărtărescu şi Evgheni Vodolazkin, invitaţi la a cincea ediţie

Next Story

Brașov. Marian Godina atacat de Onelia Pescaru: „NU ȘTIU de ce a mințit MARELE Godină… 5000 euro, e o minciună uriașă …A doua zi, marele justițiar, aflând că am vorbit și cu șeful cel mare și că acesta și-a…”