Brașov. Probleme pentru George Scripcaru. USR, plângere prealabilă împotriva tăierii a 8,000 de copaci pe Tâmpa. Allen Coliban: „Acest drum forestier nu este necesar pentru Brașov, nu este necesară tăierea a mii de arbori pentru a deschide …”

Last Updated on octombrie 15, 2019 Lucrurile se complică pentru George Scripcaru și PNL Brașov, care susțin tăierea a 8,000 de copaci pe Tâmpa. USR Brașov a decis să înceapă demersurile pentru anularea hotărârilor care stau la baza deciziei de a tăia pădurea de pe Tâmpa. Primul pas: plângerea prealabilă.

Allen Coliban, senator USR: „Alături de colegii din USR Brașov, Asociaţia România Civică, Asociaţia Împreună pentru Dezvoltarea Comunităţii – AIDC și Braşovul Pedalează, am formulat o plângere prealabilă împotriva drumului forestier Gorița.

Plângerea a fost depusă la Primărie și atacă patru hotărâri de consiliu local (H.C.L. 154/2017, H.C.L. 178/2017, H.C.L. 312/2019 și H.C.L. 441/2019), pe temeiurile lipsei de transparență decizională, al satisfacerii interesului public și al necesității.

Brașov. Probleme pentru George Scripcaru. USR, plângere prealabilă împotriva tăierii a 8,000 de copaci pe Tâmpa. Allen Coliban: „Acest drum forestier nu este necesar pentru Brașov, nu este necesară tăierea a mii de arbori pentru a deschide ...” 1

Plângerea prealabilă reprezintă primul pas procedural înaintea sesizării instanței de judecată, Consiliul Local având posibilitatea să revoce hotărârile privind drumul forestier Goriţa. În caz contrar, ne vom adresa tribunalului, după încheierea termenului legal de 30 de zile.

Având în vedere importanța deciziei de amenajare a unui nou drum forestier care va afecta iremediabil o vastă zonă împădurită – echivalentă cu 23 de stadioane de fotbal sau cu 10% din suprafața totală a spațiilor verzi din Brașov –, informarea cetățenilor și organizarea unei dezbateri publice le considerăm OBLIGATORII!

Acest drum forestier nu este necesar pentru Brașov, nu este necesară tăierea a mii de arbori pentru a deschide noi exploatări forestiere și nici nu reprezintă vreun „câștig pentru iubitorii de natură, care îl pot utiliza pentru agrement, pentru mersul cu bicicleta sau pentru plimbare”, așa cum susține Dan Olteanu, directorul RPLP Kronstadt. Domnule Olteanu, iubitorii de natură și bicicliștii vor să se plimbe prin pădure pe poteci și nu pe drumuri forestiere!

Brașovenii trebuie să aibă un cuvânt de spus în privința pădurii care mărginește cartierul Șchei! Alătură-te și tu celor peste 12.000 de susținători ai campaniei #SalvămTâmpa și SEMNEAZĂ PETIȚIA: bit.ly/stoptaierilor.
#DrumulForestierGorița #stopGorița”

Previous Story

(Foto) Brașovul? George Boroda: „Tocmai s-a încheiat Oradea Festifall . Desprins parca din alta lume, Oradea este un oraș administrat. Bine sau rau, nu stiu. În comparație, în Brașov s-a creat o pasiune pentru blocuri noi prin pădurile din jurul orașului și cam atât… Lăsați un …”

Next Story

Brașov. Onelia Pescaru: „Are câteva zile domnișoara Francesca în Poliție …Astăzi a dat 10 metri cu spatele- ïn ciuda claxonului meu disperat, nu auzea și nu vedea nimic – și s-a înfipt ca o ghiulea în mașina mea, blocată într-un ambuteiaj pe strada Serii…(zece minute nu am ieșit de acolo). Era în civil, dar la întocmirea actelor (nuuu, nu mi-a spus că e polițistă, a plâns și m-a rugat “să facem să fie bine”) a venit, la intimidare, îmbrăcată în uniformă și cu un …”