Corneliu Teposu: „Voi știți că azi este o zi specială pentru Brașov? În 3 octombrie 2014 s-a inaugurat cu mare fast pista aeroportului de la Brașov.Un proiect precum este cel al aeroportului de la Brașov se realizează, în condițiile normale, în …”

Last Updated on octombrie 3, 2019 Brașovul se chinuie de aproape 20 de ani să construiască un amărât de aeroport. De vină a fost întotdeauna Bucureștiul care are nu știu ce conspirație. În nici un caz nu sunt vinovați politicienii locali.

Pe grupul de Facebook Brașovul Civic Corneliu Teposu a scris: „Voi știți că azi este o zi specială pentru Brașov? În 3 octombrie 2014 s-a inaugurat cu mare fast pista aeroportului de la Brașov.

Dacă Pista ar fi un copil de cinci ani, atunci n-ar fi un copil bălai, frumos și bine dezvoltat, ci unul subnutrit și abuzat. În septembrie 2012, celebra firmă Vectra a câștigat licitația pentru pista aeroportului.

Corneliu Teposu: „Voi știți că azi este o zi specială pentru Brașov? În 3 octombrie 2014 s-a inaugurat cu mare fast pista aeroportului de la Brașov.Un proiect precum este cel al aeroportului de la Brașov se realizează, în condițiile normale, în ...” 1

În 26 aprilie 2013, a fost organizată o vizită de lucru pe șantierul aeroportului pe care Vectra începuse lucrările de trei zile “în forță”. Au dat declarații domnii Aristotel Căncescu, Mihai Pascu, George Scripcaru, Constantin Niță și au fost prezente o bună parte dintre autoritățile locale din Brașov, Codlea și Ghimbav.

Domnul Scripcaru, care se împotrivise mult timp aeroportului cu colegii din PDL, Berceanu și Udrea, declara: “Este important ca să gândim proiecte de anvergură, mai ales în contextul regionalizării. Pentru că municipiul Brașov va fi beneficiarul în mod direct al acestei investiții, vom vedea care sunt variantele de implicare în acest proiect. Important este faptul că avem cu toții un punct de vedere comun asupra acestei investiții”.

Deși Brașovul ar fi beneficiarul în mod direct al acestei investiții și deși Primăria Brașov a avut excedent de 70 de milioane de euro, nu a fost realizată nici până azi o variantă de implicare în proiectul aeroportului. Cu acei bani, dacă exista voință, noi am fi zburat de ceva vreme de la Ghimbav.

Corneliu Teposu: „Voi știți că azi este o zi specială pentru Brașov? În 3 octombrie 2014 s-a inaugurat cu mare fast pista aeroportului de la Brașov.Un proiect precum este cel al aeroportului de la Brașov se realizează, în condițiile normale, în ...” 2

În 3 octombrie 2014, pista a fost inaugurată oficial, cu mult fast și cu multe promisiuni. Apoi nu s-a mai lucrat vreme de vreo trei-patru ani.

În 2016, toate partidele politice au promis aeroportul. Apare, desigur, pe fluturașii de campanie ai domnului primar Scripcaru, dar calea de asociere tot nu a fost găsită. Mare gospodar și om de onoare!

Domnul Veștea, proaspăt instalat în funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov, nu realizează mai nimic legat de aeroport în primul an de activitate.

În 24 septembrie 2017 a avut loc un protest din cauza tergiversării lucrărilor la aeroport și subiectul îi pune pe jar pe politicienii brașoveni. Acela a fost momentul în care Consiliul Județean Brașov, cu chiu cu vai, a deblocat proiectul, dar evoluția până la acest moment lasă mult de dorit.

Corneliu Teposu: „Voi știți că azi este o zi specială pentru Brașov? În 3 octombrie 2014 s-a inaugurat cu mare fast pista aeroportului de la Brașov.Un proiect precum este cel al aeroportului de la Brașov se realizează, în condițiile normale, în ...” 3

Sigur, guvernarea dezastruoasă a celor din PSD a fost resimțită și la nivel local. Bugetul CJ Brașov a pierdut sume serioase cu ocazia micșorării impozitului pe venit de la 16% la 10% și mai apoi cu trecerea asistenței sociale de la 10% la 100% în cârca autorităților locale. Suma pierdută anual la bugetul CJ Brașov e, cel mai probabil, de peste 100 de milioane de lei.

Cu ocazia bugetului de stat pe 2019, UDMR Covasna forțează la negocierile cu PSD obținerea unei sume pentru aeroportul de la Brașov, care aeroport este unul important pentru comunitatea lor. Au obținut 10 milioane de lei.

Deși ani la rând reprezentanții brașoveni ai PSD local au susținut că nu se pot obține fonduri guvernamentale și deși (aproape) toate aeroporturile din țară au primit sume importante de la guvern, au sesizat ridicolul de-a nu obține nimic pentru Brașov în contextul în care UDMR Covasna reușise și au făcut și ei rost de 13 milioane de lei.
23 de milioane de lei înseamnă o sumă mică pentru aeroport, dar măcar s-a spart minciuna cum că nu s-ar putea lua bani de la centru, acolo unde cotizăm foarte mult.

Pe aeroport se fac lucrări de mică anvergură, nu sunt deloc convins că au banii necesari cei de la Consiliul Județean Brașov și nu există nicio grafic public al lucrărilor prinse în proiect. Mai exact, nu știm când l-ar deschide, probabil în 2021, 2022, 2023…

Un proiect precum este cel al aeroportului de la Brașov se realizează, în condițiile normale, în doi ani și jumătate sau trei. Noi ne uităm la pistă de cinci ani.

Ani pierduți, bani risipiți și oportunități ratate. Ăsta e Brașovul de prea mulți ani”.

Previous Story

Brașov. ‎Dan Padure‎: „Actualizare transport elevi:autobuzele sosesc PLINE la Mesota, astfel încât copiii trebuie sa stea in picioare. Primele 2 nici nu opresc in aceasta stație! RATBV SA: sunteți si voi atenți la situația din teren, suplimentați si voi autobuzele?”

Next Story

Brașov. ‎Erwin Albu: „Atenție, in aceasta dimineață a fost văzut un urs pe câmpul din Codlea spre Hălchiu”