Robert Lazar: „Fain la Brașov. Te trezești și îți vine să vomiți.pe la 6 și ceva, în zona Crinului, Minerva, se simțea în aer un miros chimic, foarte neplăcut. Același care se simte pe ocolitoare de cele mai multe ori….”

Last Updated on iulie 26, 2019 Brașov, București, Iași, cele mai poluate orașe di8n România. O spune Uniunea Europeană. Ce s-a făcut până acum? Nimic concret astfel că cei de la Comisia Europeană au publicat noi decizii privind cazuri de infringement pe mediu.

Robert Lazar: „Tot la capitolul ăsta, azi dimineață, pe la 6 și ceva, în zona Crinului, Minerva, se simțea în aer un miros chimic, foarte neplăcut. Același care se simte pe ocolitoare de cele mai multe ori.

Robert Lazar: „Fain la Brașov. Te trezești și îți vine să vomiți.pe la 6 și ceva, în zona Crinului, Minerva, se simțea în aer un miros chimic, foarte neplăcut. Același care se simte pe ocolitoare de cele mai multe ori....” 1

Fain la Brașov. Te trezești și îți vine să vomiți.
Dar noi ne-am emancipat, după cum spunea Paraschiv de la Garda de Mediu Brașov… Nu mai suportăm mirosurile.
Nu vă mai suportăm incompetența, aia e problema!”

Senatorul USR Allen Coliban: „ Noi capitole de infringement! Incompetența Ministrului Mediului, confirmată de Comisia Europeană.

Ieri, Comisia Europeană a publicat noi decizii privind cazuri de infringement. România este obiectul a trei noi proceduri pe mediu:
* calitatea aerului, pentru “eșec sistemic în monitorizarea poluării”
* calitatea aerului, pentru “instalații industriale care operează fără autorizație de mediu corespunzătoare”
* schimbări climatice, pentru “lipsa de măsuri în cazul gazelor florurate cu efect de seră”

De doi ani de zile trag semnale de alarmă cu privire la disfuncționalitățile Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului (RNMCA) – stații nefuncționale, măsurători irelevante, stații amplasate departe de zonele poluate. De doi ani de zile Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, promite că va repara și că va extinde RNMCA – minciuni!

Anul trecut am pornit un proiect de măsurare paralelă a calității aerului – am făcut măsurători în Brașov, București, Cluj-Napoca și alte orașe. Am studiat atent corelația cu datele oficiale, am expus problemele reale din acest domeniu. În replică, doamna ministru Gavrilescu a venit cu atacuri și cu bazaconii: fie că aparatele folosite de mine (niște gadgeturi mici) sunt ilegale pentru că nu au “autorizație de construire” – https://www.facebook.com/AllenColibanPage/videos/310538036323825, fie dovedind că nu știe nici măcar legea calității aerului 104/2011 – https://www.facebook.com/AllenColibanPage/posts/1372446422893859.

Incompetența celui mai longeviv Ministru al Mediului reiese din textul publicat de Comisia Europeană: “deși România a efectuat o revizuire a rețelei de monitorizare a calității aerului, există multe lacune în ceea ce privește numărul și tipul adecvat de puncte de prelevare a calității aerului. Aceste deficiențe reprezintă o nerespectare sistematică a obligațiilor de monitorizare a poluării aerului”. 😤

Grațiela Gavrilescu nu știe legea, minte și ne duce cu zăhărelul cu RNMCA. După doi ani cu zero realizări, este momentul să plece înapoi în Insula Paștelui (https://www.facebook.com/…/a.76758965671…/1194516460686857/…) – biletul de avion ne va costa mai puțin decât infringementul.

Previous Story

Brașov. A fost redeschisă Aleea Cărţii în Piaţa Sfatului, la fEstivalului de cArte şi muzică

Next Story

Semnat. Brașovul va avea autobuze electrice ,,Made in Cehia” . George Scripcaru: „În maxim 9 luni de zile primele autobuze electrice Made in Cehia vor circula pe străzile din Brasov”