Andreea Tetea: „Nu știu de ce se înghesuie lumea si laudă Brașovul…Centrul civic al Brașovului. O nenorocire arhitecturala fără margini. Clădiri una lângă alta urate si fără sens…Acum e vara si copacii …”

Last Updated on iulie 23, 2019 Brașovul suflă greu. Fiecare acțiune a Primăriei mai mult strică orașul. Prima dată văd lucrurile rele cei avizați, care au ochi. Mult după ei văd și restul, dar mult prea târziu pentru a se mai lua vreo măsură.

Andreea Tetea: „Eșecul urbanistic la Brașov sau rateurile oribile ale arhitecților romani. Centrul civic al Brașovului. O nenorocire arhitecturala fără margini. Clădiri una lângă alta urate si fără sens.

Andreea Tetea: „Nu știu de ce se înghesuie lumea si laudă Brașovul...Centrul civic al Brașovului. O nenorocire arhitecturala fără margini. Clădiri una lângă alta urate si fără sens...Acum e vara si copacii ...” 1 Andreea Tetea: „Nu știu de ce se înghesuie lumea si laudă Brașovul...Centrul civic al Brașovului. O nenorocire arhitecturala fără margini. Clădiri una lângă alta urate si fără sens...Acum e vara si copacii ...” 2
Parcul care se vede este si el compromis. Se vor construi clădiri, pentru ca administrația brașoveană nu știe decât sa vândă terenuri sau sa cedeze terenuri, nu sa si cumpere. Sa betoneze toate curțile. Cum fac țăranii ratați fugiți la oraș.

Nu știu de ce se înghesuie lumea si lauda Brașovul. Probabil pentru un munte si doua străduțe care au apucat sa le construiască nemții. Dar restul, e o nenorocire arhitecturala.

Brașovul nu își merita renumele. Am văzut clădiri mai armonioase si mai cu gust la Slatina. Nu ca Slatina ar trebui sa fie un oraș urat, ci ca e cvasinecunoscut prin comparație.
La doi pași de centrul vechi, se ridica clădiri urate, unele din epoca stalinista, unele din anii 80 cu aer de Piața Unirii ratata si unele cu aer de clădiri industriale abandonate.

Centrul Sergiana îmi aduce aminte de o clădire abandonata cu gândaci. De ce își fac oamenii nunțile pe aici, nu pot înțelege. Doua clădiri mai noi, una maro ca un ct si una cu culori neinspirate se ițesc printe vechile ratări arhitectonice. Noile ratări arhitectonice. Peste toate va trona noul mall.

Andreea Tetea: „Nu știu de ce se înghesuie lumea si laudă Brașovul...Centrul civic al Brașovului. O nenorocire arhitecturala fără margini. Clădiri una lângă alta urate si fără sens...Acum e vara si copacii ...” 3 Andreea Tetea: „Nu știu de ce se înghesuie lumea si laudă Brașovul...Centrul civic al Brașovului. O nenorocire arhitecturala fără margini. Clădiri una lângă alta urate si fără sens...Acum e vara si copacii ...” 4

Fix in centru, ca un mot pe grămadă.
Acum e vara si copacii mai ascund oroarea, dar iarna se vede acest centru in toată grozăvia lui. Un fel de Progresul dar mai de provincie.
Si sa nu uitam, tot spațiul verde care îl vedeți nu va rămâne, e plin de proiecte la fel de urate. Brașov, orașul cu cel mai umflat renume din tara”.

Previous Story

Brașov. 1,600 de lei amendă pentru un brașovean surprins în timp ce își arunca molozul provenit din construcții, în recipientul destinat colectării selective pentru deșeurile din plastic

Next Story

Foto Brașov. O nouă premieră chirurgicală românească marca Spitalul Sf. Constantin: chirurgia toracică robotică