Autostrada Comarnic-Brașov. Cătălin Drulă: „Prostia devastatoare a Guvernului Dăncilă a mai blocat câțiva ani proiectul …Doamna Dăncilă, autostrada are deja importanță națională și chiar europeană (este partea din rețeaua TEN-T extinsă)! Ce nu are este o echipă de oameni competenți și cinstiți care să…”

Last Updated on iulie 22, 2019 Preşedintele Comisiei de Transporturi al Camerei Deputaţilor, Lucian Bode, îi solicită Vioricăi Dăncilă să demareze proiectul autostrăzii Comarnic-Braşov utilizând fonduri europene, după ce premierul a anunţat intenţia de a construi autostrada din bugetul de stat.

”Îi solicit premierului României, doamnei Viorica Dăncilă, să pună capăt experimentelor nefericite pe care le exersează în privinţa proiectelor mari de infrastructură de transport şi să demareze proiectul autostrăzii Comarnic –Braşov în condiţii de transparenţă şi eficienţă, utilizând fondurile europene”, transmite Lucian Bode, citat de zf.ro.

Autostrada Comarnic-Brașov. Cătălin Drulă: „Prostia devastatoare a Guvernului Dăncilă a mai blocat câțiva ani proiectul ...Doamna Dăncilă, autostrada are deja importanță națională și chiar europeană (este partea din rețeaua TEN-T extinsă)! Ce nu are este o echipă de oameni competenți și cinstiți care să...” 1

Preşedintele Comisiei de Transporturi a adăugat că PSD nu vrea construirea acestui obiectiv.

”Este incredibil cum PSD îşi bate joc de acest obiectiv cu adevărat important pentru dezvoltarea României iar de aici nu putem trage decât o singura concluzie: PSD şi-a propus cu orice preţ să nu realizeze această autostradă! Ne amintim de altfel cum Victor Ponta şi Dan Şova ne ameninţau în urmă cu câţiva ani că se mută cu cortul pe autostradă dacă lucrările nu sunt finalizate în termen”, a subliniat Bode.

Cătălin Drulă a scris pe Facebook: „Prostia devastatoare a Guvernului Dăncilă a mai blocat câțiva ani proiectul autostrăzii Comarnic-Brașov.

La scurt timp după preluarea mandatului dna. Dăncilă i-a trimis acasă pe experții de la Banca Mondială care începuseră munca de pregătire a proiectului de autostradă.

Dna. Dăncilă și consilierul Vâlcov n-aveau nevoie de studii geotehnice și proiectare serioasă și de o licitație bine pregătită. În numele “accelerării proiectului”, au scos din mânecă (a 4-a oară în 15 ani) soluția magică a PPP-ului .

Am spus de la acea vreme că nu e nicio șansă de reușită având în vedere documentația superficială (niște fițuici pe post de caiet de sarcini) întocmită de Comisia de Prognoză, cea însărcinată să gestioneze construirea autostrăzii.

Ieri, dna. Dăncilă a anunțat abandonarea încercării de PPP marcând astfel încă niște ani pierduți pentru proiect.

Dacă ar fi lăsat proiectul cu Banca Mondială să se deruleze până la capăt astăzi ar fi fost într-un stadiu avansat și peste un an se putea lansa o licitație serioasă pe baza unei documentații bine făcute cu studii de teren reale în spate. Cu metoda Vâlcov, azi n-avem nimic.

Pentru a compensa, dna. Dăncilă a anunțat declararea autostrăzii de “importanță națională”. E greu de comentat așa ceva, dar mi-am adus aminte că prin administrația românească există această boală – clasificarea proiectelor drept strategice, de interes galactic, de importanță planetară. Recursul proștilor incapabili în fața neputinței proprii. Dacă tot nu le facem, măcar sa le declarăm.

Doamna Dăncilă, autostrada are deja importanță națională și chiar europeană (este partea din rețeaua TEN-T extinsă)!

Ce nu are este o echipă de oameni competenți și cinstiți care să se ocupe de ea. Măcar dacă nu vă băteați joc de Banca Mondială azi aveam un proiect ca lumea, așa n-avem nimic. _Pârjol_ este PSD la guvernare!”

Previous Story

Vlad Rotila: „Despre Brașov, despre orașul dat uitări …Despre cum eu – locuitor al acestui oraș – mă ascund de rușine când văd turiștii străini (ăia puțini care ne calcă pragul) cum se chinuie să viziteze obiective turistice ce au pus țara asta amărâtă pe harta Europei, dar noi pur și simplu refuzăm să…”

Next Story

Foto Brașov. Toți castanii de pe Lungă se usucă. De ce? Pentru că avem o Primărie deșteaptă foc