Brașov. Noaptea Muzeelor. Istoricul Pepene Nicolae: „Fie vreme bună, fie vreme rea, Noaptea Muzeelor ne aduce împreună !Nu știm cu ce călătoriți de Noaptea Muzeelor, însă în fața Casei Sfatului o să ,,călătoriți” în timp urmărind expoziția outdoor ,,60 de ani de la introducerea transportului electric în Brașov”, pe ,,traseul” pasiunii pentru istoria locală realizat de arh. Gruia Hilohi !”

Last Updated on mai 17, 2019 Istoricul Pepene Nicolae vă invită la Noaptea Muzeelor, sâmbătă. Aveți de unde alege în această noapte culturală.

Pepene Nicolae: „Fie vreme bună, fie vreme rea, Noaptea Muzeelor ne aduce împreună !

Nu știm cu ce călătoriți de Noaptea Muzeelor, însă în fața Casei Sfatului o să ,,călătoriți” în timp urmărind expoziția outdoor ,,60 de ani de la introducerea transportului electric în Brașov”, pe ,,traseul” pasiunii pentru istoria locală realizat de arh. Gruia Hilohi !

Brașov. Noaptea Muzeelor. Istoricul Pepene Nicolae: „Fie vreme bună, fie vreme rea, Noaptea Muzeelor ne aduce împreună !Nu știm cu ce călătoriți de Noaptea Muzeelor, însă în fața Casei Sfatului o să ,,călătoriți” în timp urmărind expoziția outdoor ,,60 de ani de la introducerea transportului electric în Brașov”, pe ,,traseul” pasiunii pentru istoria locală realizat de arh. Gruia Hilohi !” 1

Mulțumesc dl. Gruia Hilohi și dl. Mihai Tatu pentru acest proiect minunat care a transformat Casa Sfatului în ,,stație” obligatorie pentru cei care vor să ,,coboare” în istoria recentă a Brașovului !

Expoziția este realizată de Asociația Visum pentru Educație și Cultură și Muzeul Județean de Istorie Brașov”.

Brașov. Noaptea Muzeelor. Istoricul Pepene Nicolae: „Fie vreme bună, fie vreme rea, Noaptea Muzeelor ne aduce împreună !Nu știm cu ce călătoriți de Noaptea Muzeelor, însă în fața Casei Sfatului o să ,,călătoriți” în timp urmărind expoziția outdoor ,,60 de ani de la introducerea transportului electric în Brașov”, pe ,,traseul” pasiunii pentru istoria locală realizat de arh. Gruia Hilohi !” 2 Brașov. Noaptea Muzeelor. Istoricul Pepene Nicolae: „Fie vreme bună, fie vreme rea, Noaptea Muzeelor ne aduce împreună !Nu știm cu ce călătoriți de Noaptea Muzeelor, însă în fața Casei Sfatului o să ,,călătoriți” în timp urmărind expoziția outdoor ,,60 de ani de la introducerea transportului electric în Brașov”, pe ,,traseul” pasiunii pentru istoria locală realizat de arh. Gruia Hilohi !” 3 Brașov. Noaptea Muzeelor. Istoricul Pepene Nicolae: „Fie vreme bună, fie vreme rea, Noaptea Muzeelor ne aduce împreună !Nu știm cu ce călătoriți de Noaptea Muzeelor, însă în fața Casei Sfatului o să ,,călătoriți” în timp urmărind expoziția outdoor ,,60 de ani de la introducerea transportului electric în Brașov”, pe ,,traseul” pasiunii pentru istoria locală realizat de arh. Gruia Hilohi !” 4

1. Noaptea Muzeelor la Etnografie şi filialele sale
PROGRAM NOAPTEA MUZEELOR 2019

Muzeul de Etnografie Braşov vă invită sâmbătă, 18 mai 2019, la cea de-a 15-a ediție a Nopții Muzeelor, eveniment Inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor.

Brașov. Noaptea Muzeelor. Istoricul Pepene Nicolae: „Fie vreme bună, fie vreme rea, Noaptea Muzeelor ne aduce împreună !Nu știm cu ce călătoriți de Noaptea Muzeelor, însă în fața Casei Sfatului o să ,,călătoriți” în timp urmărind expoziția outdoor ,,60 de ani de la introducerea transportului electric în Brașov”, pe ,,traseul” pasiunii pentru istoria locală realizat de arh. Gruia Hilohi !” 5

Evenimentul se va desfășura în cele patru sedii ale muzeului, după următorul program:

 Muzeul de Etnografie Brașov, Bd. Eroilor nr. 21A

18:00 – 24:00
– Vizită expozițiile permanente – “Patrimoniul textil” și “Memoria fibrelor textile”
– Vizită expoziția temporară – “Ceasuri țărănești, instrumente de măsurare a timpului”
– Vizionare filme documentare în cadrul expozițiilor

18:00 – 20:00
– Atelier – “Ceasuri de perete cu cadran din lemn pictat” coordonator, meșter popular Manuela Ivan

22:00 – 22:30
– Recital vocal instrumental de inspirație folclorică susținut de artist Alexandra Fits

Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, Piața Sfatului nr. 15

18:00- 24:00
– Vizită expozițiile permanente

18:00 – 20:00
– “Orașul familiar” – expoziție organizată în parteneriat cu Facultatea de Sociologie și Comunicare din cadrul Universității Transilvania Brașov – mansarda muzeului

20:00-23:00
– Concert de clavecin și muzică de cameră susținut de studenții Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania Brașov, cu un repertoriu din marile centre muzicale europene: Anglia, Spania, Franța, Germania.
Partener: Parohia Evanghelică C.A. Brașov

 Muzeul Etnografic Săcele, Bd. Brașovului nr. 153

18:00 – 24:00
– Vizită expoziția permanentă

Muzeul Etnografic “Gheorghe Cernea” Rupea, Str. Republicii nr. 191
18:00 – 24:00
– Vizită expoziția permanentă

Menționăm că accesul în cadrul celor patru muzee este GRATUIT. Pentru a evita aglomerația cu potențial de risc, facem apel la toți cei interesați să viziteze muzeele noastre, să o facă pe toată durata intervalului orar 18:00 – 24:00. De asemenea, muzeul își rezervă dreptul de a limita temporar accesul vizitatorilor în cadrul expozițiilor, tocmai pentru a evita situațiile nedorite.

Previous Story

Tudor Benga: „Nu, nu e un screensaver de Windows pe fundal ci pista viitorului aeroport Brașov. În ziua în care primul B737 sau A320/321 va ateriza aici ca și cursă regulata de linie eu voi fi cel mai fericit brașovean. Vă spun din capul locului că veștile sunt amestecate, și bune și mai puțin bune. Însă am …”

Next Story

Brașov. Mergi? Noaptea Muzeelor la Muzeul Judeţean de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Mureşenilor”, Casa „Ştefan Baciu”, Muzeul de Etnografie, Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului, Muzeul Etnografic „Gh. Cernea” Rupea şi Muzeul Etnografic Săcele, Muzeul Primei Şcoli Româneşti şi Muzeul Casa Junilor