(Foto) USR Brașov: „Viziunea Primăriei Brașov pentru bicicliști presupune restricționarea accesului acestora pe străzi importante din oraș, prin crearea de benzi dedicate exclusiv transportului în comun: Calea Fagarasului, Strada Lunga, Bulevardul Eroilor, Strada 15 Noiembrie, Calea Bucuresti si Strada Toamnei! În viziunea noastră, bicicliștii trebuie să …”

Last Updated on aprilie 9, 2019 USR Brașov și-a prezentat proiectul privind pistele de biciclete. USR cere Primăriei ca bicicliștilor să le fie permis accesul pe benzile de autobuz.

USR Brașov: „Viziunea Primăriei Brașov pentru bicicliști presupune restricționarea accesului acestora pe străzi importante din oraș, prin crearea de benzi dedicate exclusiv transportului în comun: Calea Fagarasului, Strada Lunga, Bulevardul Eroilor, Strada 15 Noiembrie, Calea Bucuresti si Strada Toamnei!

(Foto) USR Brașov: „Viziunea Primăriei Brașov pentru bicicliști presupune restricționarea accesului acestora pe străzi importante din oraș, prin crearea de benzi dedicate exclusiv transportului în comun: Calea Fagarasului, Strada Lunga, Bulevardul Eroilor, Strada 15 Noiembrie, Calea Bucuresti si Strada Toamnei! În viziunea noastră, bicicliștii trebuie să ...” 1 (Foto) USR Brașov: „Viziunea Primăriei Brașov pentru bicicliști presupune restricționarea accesului acestora pe străzi importante din oraș, prin crearea de benzi dedicate exclusiv transportului în comun: Calea Fagarasului, Strada Lunga, Bulevardul Eroilor, Strada 15 Noiembrie, Calea Bucuresti si Strada Toamnei! În viziunea noastră, bicicliștii trebuie să ...” 2
🚴‍♀ În viziunea noastră, bicicliștii trebuie să aibă acces pe benzile de autobuz, cu respectarea normelor de siguranță. Pentru asta, Primăria trebuie să proiecteze benzi cu lățimea de 4.5m, in loc de 4m. Locul biciclistilor nu este pe piste la marginea orasului.

Semnează  PETIȚIE PENTRU BANDĂ COMUNĂ AUTOBUZ – BICICLETE

Brașovul se dorește a fi un oraș modern, însă pentru asta este necesar un plan de mobilitate urbană modern, care să ofere condiții optime de timp și siguranță pentru deplesarea pe jos, cu bicicleta, cu transportul în comun și cu mașină personală. Cu alte cuvinte, pietonilor și bicicliștilor trebuie să li se acorde importanta cuvenită și să li se creeze condiții de a se deplasa direct și sigur către destinația dorită, nu pe rute ocolitoare şi nu printre mașini.

🚍 De asemenea, faptul că Primăria Brașov a renunțat să mai implementeze separatoare pentru benzile de transport în comun, înseamnă că toată investiția de 16 mil. lei, pentru a pune un strat de asfalt colorat poate să fie complet inutilă.

🚦O altă ciudățenie a proiectului Primăriei este că aceste benzi se întrerup la intrarea în giratorii, dovadă a faptului că giratoriile nu sunt tocmai o soluție bună nici pentru transportul în comun, nici pentru bicicliști, nici pentru pietoni și nici chiar pentru mașini, giratoriile dovedindu-și limitele în condiții de trafic ridicat. O dovadă a acestui lucru este și intenția Primăriei Brașov de a semaforiza unele giratorii.

🚴‍♀ Pentru a atrage locuitorii Brașovului spre deplasarea cu bicicleta în oraș, sunt necesare piste dedicate exclusiv bicicletelor și delimitate fizic, atât față de pietoni, cât și față de automobile.

🦸Un prim pas spre #BrasovCapitalaBiciclistilor este accesul bicicliştilor pe banda de autobuz. Semnează petiţia pentru a transmite această dorinţă Primăriei!”

Previous Story

Brașov. Primarul George Scripcaru: „De miercuri, alte 14 autobuze Menarini, de mărime medie, vor circula pe străzile din Brașov, astfel că în acest moment 49 dintre noile autobuze asigură transportul public. În acest moment, mai sunt în garajul RATBV încă …”

Next Story

Foto Brașov. Student prins de Poliție când vandaliza la rând autoturisme parcate. Era urcat pe capota unei Mercedes, încercând să spargă cu picioarele parbrizul