Mai tare ca autostrada! Brașovul cumpără un tren care să meargă fără oprire până la București. Primarul George Scripcaru: „Până vin chinezii să facă autostrada Comarnic – Braşov, vrem să …”

Last Updated on ianuarie 30, 2019 Planuri mari ale Alianței Brașov-București-Constanța. Primarul George Scripcaru a anunțat miercuri că dorește un tren special pe ruta Brașov-București care să nu mai oprească în toate stațiile. Cel mult 1 oră şi 50 de minute ar face trenul.

„Vrem să introducem şi un concept propriu de mobilitate. Până vin chinezii să facă autostrada Comarnic – Braşov, vrem să introducem o cursă rapidă pe calea ferată Braşov – Bucureşti, fără oprire între staţii intermediare.

Mai tare ca autostrada! Brașovul cumpără un tren care să meargă fără oprire până la București. Primarul George Scripcaru: „Până vin chinezii să facă autostrada Comarnic – Braşov, vrem să ...” 1

(foto arhiva)

În acest mod, se va economisi între o oră şi o oră jumătate”, a declarat primarul George Scripcaru, potrivit bzb.ro.

Edilul a precizat că această cursă ar urma să fie administrată de o societate comercială creată de cele două municipalităţi, acesta urmând să achiziţioneze şi trenul.

De asemenea, el nu consideră că ar exista o problemă legală în înfiinţarea unei curse, din moment ce infrastructura feroviară a statului român este administrată şi de alţi operatori privaţi.

În prezent, conform datelor disponibile pe site-ul CFR Călători un tren Inter Regio, parcurge cei 166 de kilometri dintre Braşov şi Bucureşti în 2 ore şi 50 de minute, iar un tren Regio în aproximativ 3 ore şi 45 de minute. Practic, dacă timpul s-ar reduce cu o oră, în tren ar putea ajunge de la Braşov la Bucureşti într-o oră şi 50 de minute.

Previous Story

Brașov. Brăţară cu buton de urgenţă pentru bătrânii singuri. 55 de persoane vârstnice au primit deja dispozitivele. Cea mai în vârstă are 101 ani

Next Story

Accidente Brașov. 4 pietoni loviți pe trecere, în 40 de minute, miercuri seara