Brașovul a pierdut. Dorian Lungu: „Brasovul a candidat la Capitala Tineretului din Romania – 2019. Alaturi de Roman si Iasi. Singurul lucru dezamagitor a fost modul hazliu in care au fost apreciate…”

Last Updated on noiembrie 13, 2018 Brașovul s-a luptat cu Iașul și Romanul în finala pentru desemnarea Capitalei Tineretului din Romania. A fost ales Iașul.

Dorian Lungu: „Brasovul a candidat la Capitala Tineretului din Romania – 2019. Alaturi de Roman si Iasi.

Nu este un titlu pe care sa ti-l pui in frunte, din contra, este o titulatura care te obliga la multa munca cu bani putini. Pentru ca asa e la tineret; voluntariat si invatare experientiala.

Brașovul a pierdut. Dorian Lungu: „Brasovul a candidat la Capitala Tineretului din Romania - 2019. Alaturi de Roman si Iasi. Singurul lucru dezamagitor a fost modul hazliu in care au fost apreciate...” 1

Mai putin de o mana de tineri din Brasov, au venit cu aceasta idee in urma cu ceva timp, iar eu m-am alaturat eforturilor lor, pe ultima suta de metri.
Consiliul Local Brasov a dat o hotarare prin care sprijinea aceasta initiativa si a alocat si o suma de bani in acest sens, in cazul in care Brasovul ar fi obtinut acest titlu.
Apoi, grupul acesta restrans a scris un proiect. Pe ultimii 50 de metri. Iar in weekendul tocmai incheiat, am fost la Baia Mare pentru a sustine aceasta candidatura.
Impreuna cu ei, am creionat o strategie de prezentare, ne-am pregatit si am sustinut o expunere urmata de intrebari, totul a durat 1 ora,. Am fost 5 persoane care am prezentat si am raspuns la intrebari, cu un spirit constructiv de echipa, iar cativa colegi ne-au sustinut din spatele usilor inchise. La fel au facut si celelalte orase participante, Iasi si Roman.

A castigat Iasul. Sau vorba primarului de Baia Mare, “a fost o servita”. Avand in vedere ca Iasul a candidat si anul trecut, cand a castigat Baia Mare, totul era setat in acest an pentru Iasi. Asta nu inseamna ca imi pare rau. Iasul are multe atuuri in acest sens si cred ca o sa faca o treaba buna.

Singurul lucru dezamagitor a fost modul hazliu in care au fost apreciate prezentarile celor 3 orase. Iasul a prezentat primul cu o echipa formata din 5 oameni, apoi a urmat Romanul si Brasovul.

Cum vi se pare ca atunci cand prezinti un proiect, marea majoritate din cei care ar trebui sa il judece, nu l-au citit?
Cum vi se pare ca din juriul nominalizat initial, sa fie prezenti sub jumatate, iar numarul lor sa scada cu 1/3?
Cum vi se pare ca peste jumatate din jurati sa scroleze de zor telefoanele mobile, chiar in timp ce tu vorbesti si iti prezinti proiectul?
Cum vi se pare ca cei care jurizeaza sa iasa din sala in acea amarata de ora in care unii se straduiesc sa prezinte ce au pregatit?
Si ma opresc aici pentru ca mai sunt si altele…

Nu faptul ca a castigat Iasul este problema. La anul poate fi Brasovul sau Romanul, Constanta sau Sibiul, oricum ar fi, ar trebuie sa stim pentru ce castigam si ce sa facem apoi.
Dezarmant pentru mine este modul in care, cu mici exceptii oferim tinerilor experiente relevante, formari de calitate, transparenta si motivatie.

Am in mine peste 25 de ani de experienta relevanta in domeniul tineretului si pot sa va spun ca in mod cert nu suntem pe cale cea buna. Nici aici…”

Advertisements
Previous Story

Brașov: Spitalul de cardiologie Clinicco: „Încă doi pacienți cu vârsta de 76, respectiv 69 de ani, suferind de insuficiență cardiacă severă au beneficiat de tratament cu ajutorul unui aparat revoluționar implantat pentru prima dată în Europa de Est de către domnul doctor Sorin Micu”

Next Story

Brașovul miroase urât și astăzi. Dragos Dragoi: „Nu stiu cum sa va zic, dar in centrul vechi miroase a gunoi de nu poti sta pe strada….” Maxmilian Radu Munteanu: „Oficial, Brașovul pute. A c..t și a gunoi. De bine administrat ce e. Dar hei, bine măcar că avem …”