Brașov: Spitalul de cardiologie Clinicco: „Încă doi pacienți cu vârsta de 76, respectiv 69 de ani, suferind de insuficiență cardiacă severă au beneficiat de tratament cu ajutorul unui aparat revoluționar implantat pentru prima dată în Europa de Est de către domnul doctor Sorin Micu”

Last Updated on noiembrie 13, 2018 Încă doi pacienți cu vârsta de 76, respectiv 69 de ani, suferind de insuficiență cardiacă severă au beneficiat de curând de tratament cu ajutorul dispozitivului de modulare a contractilității cardiace.

Este vorba despre un aparat revoluționar implantat pentru prima dată în Europa de Est de către domnul doctor Sorin Micu în cadrul spitalului de cardiologie Clinicco Brașov.

Brașov: Spitalul de cardiologie Clinicco: „Încă doi pacienți cu vârsta de 76, respectiv 69 de ani, suferind de insuficiență cardiacă severă au beneficiat de tratament cu ajutorul unui aparat revoluționar implantat pentru prima dată în Europa de Est de către domnul doctor Sorin Micu” 1

Pacienții se aflau sub tratament maximal medicamentos și erau protejați de defibrilator cardiac, însă prezentau în continuare simptome. În urma procedurii evoluția este bună.

”Acest aparat favorizează în mod direct creșterea forței inimii care, în această boală, este grav diminuată. Aparatul este un dispozitiv asemănător ca mărime cu un stimulator cardiac și se implantează printr-o procedură similară. E un dispozitiv intrat foarte recent în ultimul ghid european de insuficiență cardiacă și are ca rezultate imediate ameliorarea simptomelor.” – a declarat domnul doctor Sorin Micu, medic primar cardiolog, doctor în științe medicale, șef secție Electrofiziologie și dispozitive implantabile, Clinicco Brașov.

Previous Story

Brașovul pute! Robert Lazar: „Cred că toți ați simțit azi mirosul urât din Brașov. Nu e prima oară când brașovenii îl simt și nici ultima oară, din păcate. Doresc să iau legătura cu alte persoane afectate și să ne asociem pentru a-i acționa în instanță pe cei responsabili de această poluare a aerului din Brașov. Dacă vreun …”

Next Story

Brașovul a pierdut. Dorian Lungu: „Brasovul a candidat la Capitala Tineretului din Romania – 2019. Alaturi de Roman si Iasi. Singurul lucru dezamagitor a fost modul hazliu in care au fost apreciate…”