Brașov. Grădiniță și creșă, noi, în Tractorul-Coresi Avangarden. Ce spune primarul George Scripcaru

Last Updated on octombrie 29, 2018 Consiliul Local Brașov va decide miercuri asupra indicatorilor tehnico-economici aferenţin construcției unei grădinițe noi în zona Tractorul-Coresi.

Construcția va avea o valoare totală estimată la 3,97 milioane lei inclusiv TVA, din care costurile de construcție și montaj sunt de 2,85 milioane lei (inclusiv TVA), iar termenul de realizare este de 12 luni calendaristice.

Brașov. Grădiniță și creșă, noi, în Tractorul-Coresi Avangarden. Ce spune primarul George Scripcaru 1

Coresi Avangarden nu dispune în prezent de facilități pentru educația, supravegherea și îngrijirea acestor copii. Cele mai apropiate grădinițe sunt: Grădinița cu program normal nr. 35 (str.Bronzului nr. 5); Grădinița cu program prelungit nr. 34 (str.Turnului nr.2); Grădinița cu program prelungit nr.33 (str. Olteț nr.11); Grădinița cu program normal nr. 32 (str. Olteț nr.1). Aceste unități funcționează la capacitate maximă și nu au posibilitatea să preia suplimentar preșcolari din zona nou construită.

Potrivit documentației anexate proiectului de hotărâre, noua construcție va deservi zona cu cea mai rapidă dezvoltare imobiliară din oraș, iar terenul ales, de aproximativ 700 mp, pe strada Ioan Popasu nr 15, a fost pus la dispoziția municipalității, prin donație, de către dezvoltatorul imobiliar.

“Acesta este un proiect care, la fel ca și creșa care va fi construită în această zonă, arată disponibilitatea municipalității de a crea facilități educaționale pentru copiii din noile zone de dezvoltare imobiliară, atunci când investitorii din aceste zone înțeleg că beneficiarii acestor facilități sunt chiar clienții lor. Ne bucurăm că doi dintre acești investitori – Kasper Developement în cazul grădiniței și Immo Lodgia în cazul creșei – au înțeles acest lucru și au asigurat terenurile necesare edificării acestor construcții. După aprobarea acestui proiect de hotărâre, va urma procedura pentru proiectare și execuție “, a declarat primarul George Scripcaru.

Se propune construirea unei grădiniţe cu program prelungit, la standardele educative și de dotări actuale, destinată unui număr maxim de 100 de copii.

În urma studiului de fezabilitate ținând cont de suprafață și de normele legale în vigoare, se propune o construcție S+P+E1+E2 retras, cu suprafaţa construită de 279 mp şi suprafaţa desfaşurată de 768 mp. Parcela are suprafață de 699 mp și este de formă dreptunghiulară, având dimensiunile maxime de 20m pe latura de vest, 35m pe latura de nord, 35,35m pe latura de sud și 19,95m pe latura de est. Clădirea va avea fațada principală către Sud, ceea ce va conferi orientare optimă tuturor spaţiilor de locuire destinate copiilor.

Spaţiile interioare propuse sunt cinci săli de grupă, grupuri sanitare la fiecare două grupe, oficiu, vestiar, spălătorie, o grupă multifuncţională, sală pentru educatoare, sală de mese care va avea acces direct la bucătărie cu spaţii tehnice aferente şi două ieşiri de evacuare, cabinet medical cu izolator precum şi holuri cu vestiare.
I

nstalaţiile de iluminat interior vor fi concepute astfel încât lumina să fie suficientă și confortabilă și vor fi prevăzute cel mai probabil cu corpuri de iluminat de tip LED.

Încălzirea se va face prin pardoseală. Pentru sala multifuncţională de la etajul 2 se prevede un sistem de ventilare şi climatizare cu recuperare de căldură, iar pentru grupurile sanitare, un sistem independent pentru fiecare grup sanitar prin câte un ventilator care evacuează aerul în exterior, acesta fiind declanșat și oprit de întrerupătorul de iluminat.

Centrala de detecție și semnalizare la incendii va supraveghea toate spațiile spaţiilor cu detectoare automate și va cuprinde și detecția semnalizarea unor scăpări de gaz metan în spaţiul tehnic de la demisol.

Grădinița va avea un loc de joacă în exterior, o alee carosabilă pentru accesul aprovizionării precum şi o platformă pentru colectarea deşeurilor, respectiv curăţarea pubelelor. Restul spaţiului va fi amenajat ca spaţiu verde.
Clădirea va fi deservită de 16 persoane, dintre care 10 educatoare și îngrijitoare pentru copii, o asistentă medicală, un agajat pentru curățenie/spălătorie, doi angajați la bucătărie, un casier și un director.

În Municipiul Braşov funcţionează 58 grădiniţe de stat, din totalul de 113 unităţi la nivelul Zonei Metropolitane şi 13 grădiniţe particulare.

Creșa din Tractorul va fi construită pe un teren de 3.167 mp aflat pe str. Turnului nr.5, primit tot ca donație din partea unui dezvoltator imobiliar. Pe suprafaţa donată poate fi ridicată o creşă de aproximativ 60 de locuri. Tema de proiectare pentru acest obiectiv este în curs de finalizare.

Advertisements
Previous Story

Brașov. Schimbare. Târgul de Crăciun nu mai este deschis de moș Nicolae! Brașovul îi respectă pe turiști

Next Story

Brașov. Spitalul Sf Constantin: „În acest weekend, Spitalul Sf. Constantin a efectuat a 100-a operație de chirugie urologică robotică. Au trecut aproape 2 ani (prima operatie în 24 martie 2017) de colaborare frumoasă, cu evoluții impecabile ale pacienților și, poate cea mai …”