Brașov. Schimbare. Târgul de Crăciun nu mai este deschis de moș Nicolae! Brașovul îi respectă pe turiști

Last Updated on octombrie 29, 2018 Bucurie mare pentru zecile de mii de turiști care vor fi prezenți în Brașov în minivacanța de 1 Decembrie. Primăria Brașov a renunțat la tradiția zilei de moș Nicolae pentru a aprinde luminile de Crăciun. Brașovul era ultimul oraș din România care deschidea Târgul de Crăciun, Sibiul deschide pe 16 noiembrie, Clujul o săptămână mai târziu.

În semn de respect pentru turiști, luminile de Crăciun și Târgul de Crăciun vor fi aprinse/deschs pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României. În anii anteriori, turiștii erau întâmpinați de un brad ed Crăciun în beznă în Piața Sfatului, de 1 Decembrie. Era greu de explicat copiilor că nu se pot bucura de lumini și atmosferă.
Brașov. Schimbare. Târgul de Crăciun nu mai este deschis de moș Nicolae! Brașovul îi respectă pe turiști 1

Primăria a anunțat că începând de miercuri se pot depune dosarele pentru participarea la Târgul de Crăciun, care, anul acesta, va fi deschis din 1 decembrie.

Față de anii anteriori, regulamentul a fost schimbat: există un sistem de punctaj care sprijină producătorii și meșteșugarii locali, care își aduc aportul și la atmosfera târgului și au, pe lângă produse de vânzare, și o serie de evenimente sau activități (spectacole, concerte, ateliere etc).
Dosarele depuse vor fi evaluate, iar repartiția căsuțelor se va face în ordinea punctajului, fiecare având posibilitatea să își aleagă, la rând, căsuța în care dorește să-și desfășoare activitatea. Ca departajare în caz de punctaj egal va fi folosit criteriul numărului de participări anterioare la târguri organizate în Piața Sfatului.

Prețul de ocupare a domeniului public va fi de 3 lei/mp/zi, în condițiile în care o căsuță are 9 mp. La acesta se va adăuga costul închirierii căsuțelor de la Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt.

INSTRUCȚIUNI privind participarea la Târgul de Crăciun

INFORMATII GENERALE PRIVIND TÂRGUL DE CRĂCIUN

1.1 Primăria Municipiului Braşov organizează în perioada 1 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019, Târgul de Craciun în Piața Sfatului.

1.2. Pentru organizarea Târgului de Craciun se vor putea închiria 39 căsuțe tip Kronstadt din care :
-15 căsuțe pentru produse de artizanat, decorațiuni specifice sărbătorilor de iarnă, produse hand made ;
– 20 căsuțe produse alimentare;
– 4 căsuțe pentru băuturi calde (ceai, cafea, vin/țuică fiartă).

1.3 Agenţii economici sunt obligaţi să se încadreze în orarul de funcţionare: 10.00 – 23.00 (căsutele trebuie să fie deschise între orele 15.00-22.00) şi cel de aprovizionare 7.00 – 10.00.

1.4 Agenţii economici vor comercializa doar produsele prezentate la procedura de selectie și menționate în abonamentul emis de Serviciul Administrare Patrimoniu şi Urbanism Comercial .

1.5 Fiecare agent economic se obligă să asigure pentru personalul de servire, echipament adecvat sărbătorilor de iarnă, ( bonete tip Moş Crăciun, etc.).

1.6 Agenţii economici au obligaţia de a folosi numai căsuţele închiriate de la Regia Autonomă a Pădurilor Kronstadt pe care le preiau/ predau în baza unui proces verbal.

1.7 Fiecare agent economic va respecta normele P.S.I. în vigoare şi va suporta consecinţele nerespectării acestora.

1.8 Fiecare agent economic va respecta toate normele în vigoare pentru activitati comerciale, va suporta consecinţele nerespectării acestora și va deține toate avizele/acordurile necesare desfășurării activității.

1.9 Fiecare agent economic care foloseşte echipamente electrice pentru încălzirea căsuţei, va anunţa la emiterea abonamentului tipul de echipamente electrice utilizate, a căror putere nu va depăşi 5kw, și tipul de alimentare cu energie electrică (monofazat, trifazat).

1.10 Data deschiderii Târgului de Crăciun anunţată de Primăria Municipiului Braşov
va trebui respectată de comercianţi. Toate căsuţele vor fi deschise şi aprovizionate corespunzător la ora şi în ziua deschiderii oficiale a Târgului, respectiv în data de 1 decembrie 2018 de la ora 10.00.

1.11 Afişarea preţurilor produselor se va face în mod obligatoriu lizibil, în limba română şi în moneda naţională la loc vizibil.

2.ETAPA I-DEPUNEREA DOSARELOR
Dosarele se vor depune în perioada 31.10- 06.11.2018, la Primăria Municipiului Brașov, b-dul Eroilor nr.8 – Centrul de Informare pentru Cetățeni – masa 4 sau 5.
Dosarul pentru participarea la Târgul de Crăciun va cuprinde următoarele documente:
– cerere tip ocupare domeniu public;
– certificat de neurmărire fiscală eliberat de Direcția Fiscală Brașov, aflat în termen de valabilitate, fără datorii la bugetul local;
– copie după Codul Unic de Înregistrare ( CUI ) al agentului economic, Statut,
act constitutiv, respectiv dovada înscrierii în Registrul fundațiilor și asociațiilor-pentru ONG;
– copie după actul de identitate al reprezentantului legal;
– certificat de constatator emis de Oficiul Național al Registrului Comerțului;
– descrierea detaliată a produselor;
– simulare foto a produselor comercializate;
– simulare foto a modului de amenajare interioară a căsuței.

Previous Story

Brașov. Reacție RATBV. Ica B.: „Cu șoferul acestui bus am călătorit nefericit, prinzandu-mi mana la usa pentru ca am ajutat o doamna in varsta sa urce cu un cărut de cumparaturi. Rusineeeee.degeaba ai oglinzi cat casa …transporti oameni, nenea…”

Next Story

Brașov. Grădiniță și creșă, noi, în Tractorul-Coresi Avangarden. Ce spune primarul George Scripcaru