6 Motive pentru care trebuie sa petreci Pastele in Brasov

Last Updated on aprilie 16, 2014

1. Biserica Sfantul Nicolae din Scheii Brasovului

schei
foto: en.touropa.ro

Socotita pe buna dreptate catedrala romanilor din Tara Barsei, Biserica Sfantul Nicolae din Scheii Brasovului isi identifica inceputurile in negura vremurilor. “La anul de la Hristos 1292 au facut o cruce de lemn in Schei cu sindrila si dupa multi ani, atunci in locul crucei au ridicat biserica de lemn catra anul de la Hs.1513, cu hramul arhiereului Nicolae“.

2. Biserica Neagra

biserica

Biserica Neagră din Braşov aparţine de Biserica Evanghelică C.A. din România. În limba germană poartă numele de “Comunitatea Honterus”, nume ce i-a fost atribuit datorită reformatorului brașovean, Johannes Honterus.

3. Biserica Sfanta Adormire a Maicii Domnului (Piata Sfatului)

catedr
foto: Ioan Gheban

Initiativa infiintarii acestei sfinte biserici, in Cetatea Brasovului, se naste in conditiile conflictului dintre greci si romani pentru Biserica Sfanta Treime de pe actuala strada Baritiu, pe care grecii, prin interventiile la autoritatile din Brasov si Viena o obtin, alungand din biserica pe preotul roman Gheorghe Haines, ba mai mult, interzicand romanilor sa participe la slujba religioasa, mai ales dupa hotararea impusa de magistratul brasovean, emisa la data de 30 septembrie 1791, care certifica Biserica Sfanta Teime ca “biserica greceasca nationala”; ca urmare averile ei intrau in administratia companiei grecesti.

4. Manastirea Brancoveanu – Sambata de Sus

sambata
foto: cazare.info

Aflata pe valea raului Sambata, la poalele Muntilor Fagaras, este renumita ca loc de reculegere, mangaiere si intarire sufleteasca pentru credinciosii si vizitatorii ce se roaga ori poposesc in acest locas sfant.

5. Biserica Romano-Catolica Sfintii Petru si Pavel

bissss

Biserica Romano-Catolica de pe strada Muresenilor poarta hramul Sfintilor Arhangheli Mihail, Gabriel si Rafael. Edificiul de cult in stil baroc a fost construit cu suportul financiar direct al imparatesei Mariei Theresia, de catre arhitectul Iosif Carol Lamasch, intre anii 1776-1782.

6.Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica

zizinului
foto: bru-brasov.ro

Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica este o Biserica “sui iuris” de traditie rasariteana in deplina comuniune cu Scaunul Romei, avand rangul de Biserica Arhiepiscopala Majora.

Advertisements
Previous Story

RAT Brasov va modifica traseul liniei 5 incepand de luna viitoare

Next Story

Poiana Brasov: In Masivul Postavaru stratul de zapada depaseste 60 de cm