Brasov: Pelerinaj de Paste la Manastirea Sambata de sus. Sunt asteptati peste 6.000 de persoane

Last Updated on aprilie 11, 2014

De cum intri pe poarta mânăstirii te cuprinde o stare de linişte, de bucurie sufletească. Mulţi credincioşi care vin aici spun că s-au vindecat de boli şi au simţit atingerea lui Dumnezeu.
obiectiv-ortodox
Peste 6000 de pelerini sunt aşteptaţi să petreacă sărbătorile de Paşte la Mănăstirea Constantin Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus. Cei care doresc să se cazeze la mănastire, trebuie să ştie că au parte de condiţii de pensiune. Clădirea dispune de 64 de camere, dintre care şase de tip apartament şi chiar de două şi trei paturi. Apartamentele sunt dotate cu sufragerie, dormitor, balcon, baie, minibucătărie şi TV prin Satelit. O cameră cu două paturi şi baie costă 80 de lei, una cu trei paturi se ridică la 100 de lei, iar un apartament cu balcon, TV-LCD şi baie ajunge la 150 de lei pe zi. În ceea ce priveşte masa, turiştii care vin să se cazeze la Mănăstirea Brâncoveanu au parte de meniuri regeşti, pregătite în bucătăria acesteia. Un meniu complet costă 55 de lei pe zi de persoană. Pensiunile din zonă au şi ele oferte bogate. Trei nopţi de cazare de Paşte costă între 250 şi 450 de lei. (sursa: adevarul.ro)

Ierusalimul Ardealului

Supranumită şi Ierusalimul Ardealului, mănăstirea este situată pe şoseaua care leagă Sibiul de Braşov, la 15 kilometri de Voila şi a fost ctitorită de Constantin Brâncoveanu. Are două hramuri închinate Maicii Domnului. Unul în prima vineri după Sfintele Paşti, de „Izvorul tămăduirii” şi încă unul de Adormirea Maicii Domnului. Mănăstirea a supravieţuit duşmanilor ortodoxismului, fiind distrusă complet, în anul 1785.

Călugării au pus aici bazele şi unui bogat muzeu de icoane pe sticlă şi lemn, obiecte de cult, cărţi şi veşminte liturgice şi unei biblioteci cu o valoroasă colecţie de cărţi şi manuscrise. În atelierul de pictură pe sticlă se lucrează într-o manieră nouă picturi tradiţionale pe sticlă. Este cea mai importantă şcoală de pictură din ţară.

Tot în incinta mănăstirii a fost înfiinţat şi un centru ecumenic denumit „Academia de la Sâmbăta”, proiectat pentru a găzdui şi organiza congrese şi întâlniri ale întregii crestinătăţi. Acum, lăcaşul ortodox este cel mai puternic şi mai bine organizat din Ardeal, având 40 de călugări.

Previous Story

Brasov: Parada masinilor clasice in Piata Sfatului, sambata 12 aprilie

Next Story

Brasov Iubeste. Asculta o melodie superba compusa de Dr Haydn Deane