Last Updated on septembrie 28, 2017 Pe modelul terenului pentru Aeroport, parlamentarii din Brașov au început demersurile pentru transferului unui teren de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov la Primăria Brașov pentru construcția unui nou spital. Noul spital ar trebui să se construiască mai repede decât Aeroportul având în vedere că la Brașov, anual, vin peste 1 milion de turiști.
Propunerea a trecut marți cu vot favorabil de Comisia economică, industrii şi servicii a Senatului. O altă comisie, cea pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului a pronunţat un aviz pozitiv, de asemenea. Camera Deputaţilor este forul decizional.
Pe Facebook, medicul Grigorescu Dan a scris: „Nu aduce anul, ce aduce ceasul! Avem o primă veste de la Parlament. Nu bună. Ci foarte bună!
Deși este doar începutul parcursului legislativ al obținerii terenului lipsă pentru Noul Spital al Brașovului, nu pot decât să apreciez la maximum (atât personal, cât și din partea Asociației Noul Spital al Brașovului) implicarea nu doar a senatorilor brașoveni membri ai comisiilor din Senat, ci, în aceeași măsură, și a deputaților de Brașov care au susținut proiectul participând la lucrările acestor comisii.
Toată stima lor și tuturor celor care vor onora prin muncă dedicată acest proiect!
Mulțumim sincer!”
Deputatul Viorel Chiriac citat de coronapress.ro: “Este un exemplu despre cum prin colaborarea dintre cei care au fost trimişi in Parlament de braşoveni, se poate grăbi rezolvarea problemelor acestora. Dacă unele proiecte legislative sunt discutate in comisii chiar şi după caţiva ani, am reuşit să obţinem, in Biroul Permanent al Senatului, urgentarea dezbaterii acestei viitoare legi. Inregistrarea proiectului s-a făcut la finalul sesiunii parlamentare precedente, pentru ca la inceputul celei de toamnă, să ajungă in comisii”
Parlamentarul social-democrat a susţinut cauza spitalului in comisie impreună cu deputaţii Roxana Minzatu, Mihai Mohaci, Izabella Ambrus şi senatorul Daniel Zamfir. Viorel Chiriac este cel care a adus argumente privind necesitatea investiţiei.
“Argumentul nostru principal a fost acela că viitorul spital va deservi pană la 500 de mii de locuitori, nu strict pe cei ai municipiului Braşov. Chiar şi acum există specializări, precum Chirurgia Plastică sau Cardiologia Intervenţională, care aduc pacienţi din judeţele limitrofe, sau chiar din alte părţi ale ţării. Lor li se adaugă turiştii, vă remintesc că in primele şase luni ale anului, numai din străinătate au vizitat judeţul nostru aproape 65 de mii de oameni.
Un alt argument care i-a convins pe membrii comisiei a fost acela că atata vreme cat Braşovul nu se află pe lista celor care primesc finanţare de la bun inceput pentru construirea unui spital de elită, dar vrea să facă acest lucru prin forţe proprii, poate primi acest ajutor din partea statului.”, afirmă Viorel Chiriac.