Last Updated on iulie 7, 2017 O tânără din București rănită în gravul accident din 23 iuie când un autocar s-a răsturnat la Pârâul Rece a rămas impresionată de condițiile de la Spitalul Județean Brașov.
Pe Facebook, Iulia Nicolescu a scris: „Mai exista oare speranta in ceea ce priveste sistemul medical si in special cel spitalicesc de stat din Romania? Majoritatea , in special cei care au avut nesansa sa petreaca macar 1 zi intr-un spital de stat din Bucuresti, ar spune ca sistemul este la pamant, mancat de coruptie, lipsa de profesionalism, nesimtire si management falimentar!
Iata ca mi-a fost dat sa traiesc o experienta care mi-a dat sperante: 1 saptamana petrecuta in Sectia de Chirurgie Plastica si Reparatorie din cadrul Spitalului Judetean din Brasov! unde am gasit ce nu mai exista demult cam in nici un spital din Bucuresti: personal foarte bine pregatit, empatic si cu respect fata de pacient, management cu reguli extrem de stricte respectate fara exceptie!
Mi s-a spus ca asa este normal sa fie, normal ca fiecare pacient sa fie monitorizat permanent, sa primeasca cele mai bune ingrijiri de la prima infirmiera la doctorul specialist, ca pacientul sa fie inconjurat de oameni calzi si zambitori!
Cum putem face ca aceasta „normalitate” sa-si gaseasca locul si in Bucuresti? Poate dna primar Firea, directorii de spitale ar putea aduce din Brasov o eprubeta de OMENIE ardeleneasca sa contamineze marea nepasare si coruptia din spitalele Bucurestene si nu numai? Poate domnul doctor Grigorescu Dan, seful sectiei ar putea da cateva sfaturi celorlalti manageri de sectii si spitale despre cum se conduce o asemenea sectie, in care regulile sunt sfinte, in care fiecare isi stie precis rolul si-si face meseria cu zambetul pe buze? Ah-si unde nu exista „sfanta” spaga- la cel mai mic gest risti sa fii dat afara-tot cu zambetul pe buze!
Nu sunt bodyguarzi ( accesul in sectie se face prin interfon doar in cadrul orelor de vizita), nu sunt brancardieri, infirmierii si asistentele au si acest rol, mancarea este foarte buna, verificata pe tipuri de menuri de fiecare data! Butonul de panica de la fiecare pat chiar functioneaza, in 2 secunde 3 asistente apar ca din neant, gata sa acorde imediat ajutorul si fara sa aibe expresia binecunoscuta a majoritatii infirmierelor pe care ai avut tupeul sa le deranjezi!
Nu mai discut de curatenia exemplara, lenjeria de pat schimbata zilnic in special la bolnavii imobilizati, bolnavi care sunt spalati tot zilnic la ore fixe, fara ca asistentei/infirmierei sa i se fi strecurat in prealabil in buzunar „biletul” miraculos!
Chapeau pentru ce ati realizat aici, domnule doctor Grigorescu Dan Ovidiu!
Mii de multumiri personalului medical, care a contribuit enorm in recuperarea mea si a colegilor mei implicati in gravul accident de autocar din 23 iunie:
-Tonie Iuliana-ingerul meu pazitor din noptile cumplite!
-Movilean Reka- maini atat de delicate la fiecare pansat
-Makkos Adriana- un zambet cald de fiecare data
-Punkosti Lidia
-Nicolae Florina
-Ciobanu Catalina
-Grindean Geta
-Rosca Claudia
-Calutu Crenguta
-Chivu Lili
-Blaga Mirela
-Nemeti Ecaterina
-Hosu Cristian
-Langer Levente
-Alrawashdeh Roxandra
-Danila Oana
-Tomescu Alina
-Neamtu Madalina
-Dorina Hotnog si dnei Marina-mama „printeselor”
Nu in ultimul rand ii multumesc Domnului Doctor Neurochirurg Cristian Kakucs pentru profesionalismul, rabdarea si calmul de care a dat dovada!
Haideti sa distribuim aceasta postare, sa mai si laudam acolo unde este cazul, sa mai promovam valorile medicinei romanesti, atata timp cat nu au plecat chiar toti medicii din tara asta! Prin glasul nostru, al beneficiarilor serviciilor medicale , putem sa facem diferenta!”