Brașov: 6 ani de chirurgia obezității la Spitalul Sf. Constantin. 500 de pacienţi operaţi!

Last Updated on iulie 7, 2017 Reprezentanții spitalului Sf. Constantin din Brașov anunță că aniversează vineri, 7 iulie 2017 6 ani de Chirurgie Bariatrică la Braşov, timp în care au fost operate 500 de persoane.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 15:00 în sala de conferințe a Spitalului Sf. Constantin, la prezentare fiind invitaţi pacienţii care au beneficiat de intervenţii bariatrice şi care sunt cea mai buna dovadă a eficienţei programului, precum şi echipa medicală, coordonată de Dr. Bogdan Moldovan. Evenimentul aniversar are loc anual și aduce împreună povești inspiraționale ale unor oameni care au reușit, cu ajutorul chirurgilor din Brașov, să redobândească șansa la o viață normală.
Brașov: 6 ani de chirurgia obezității la Spitalul Sf. Constantin. 500 de pacienţi operaţi! 1

Din anul 2011, odată cu efectuarea primei intervenții de micșorare a stomacului din Brașov, Spitalul Sf. Constantin a inițiat un program de chirurgie bariatrică în cadrul căruia poate fi efectuată toată gama de intervenții necesare pentru tratarea obezității. În luna aprilie 2012, centrul de la Brașov a fost primul spital din țară în care s-a realizat intervenția Gastric Sleeve prin incizie unică ombilicală, fără cicatrici, procedură de care pot beneficia pacienții cu IMC mai mic de 40. Seria premierelor în domeniul chirurgiei obezității a continuat anul acesta la Brașov, odată cu introducerea chirurgiei asistate robotic, în data de 21 mai 2017 fiind efectuată, în premieră națională, o intervenție de Gastric Bypass robotic pentru obezitate morbidă.

„Consider că, o dată pe an, o întâlnire cu foștii noștri pacienți prinde foarte bine, cu atât mai mult cu cât mulți dintre ei au venit din toate colțurile țării, în semn de mulțumire pentru noul drum deschis de chirurgia bariatrică. Ei sunt cu adevarat niște luptători și merită să-și sărbătorească acest început. Fiecare intervenție își are propria poveste şi reprezintă o mare provocare profesională. Nici un caz nu se aseamănă cu celălalt și de fiecare în parte ne-am ataşat”, a declarat dr. Bogdan Moldovan, șeful Secției de Chirurgie a Spitalului Sf. Constantin din Brașov cu ocazia uneia din aniversările precedente.
Despre Spitalul Sf. Constantin

Spitalul Sf. Constatin din Brașov, distins de OMS cu premiul Hand Hygiene Excellence Award 2013, a împlinit în luna martie anul curent 6 ani de la înființare, perioadă în care au fost internați în spitalul privat peste 40.000 de pacienți, au fost efectuate mai mult de 200.000 de servicii în regim ambulatoriu și peste 10.000 de intervenții chirurgicale. Spitalul privat are în prezent 248 de angajați și colaboratori și dispune de 13 secții pentru spitalizare continuă și 9 secții pentru spitalizare de zi totalizând 92 de paturi, un ambulatoriu de specialitate cu 23 de specialități și un laborator de analize medicale.

Anul 2017 reprezintă un punct cheie în istoria Spitalului Sf. Constantin, atât prin extinderea într-o nouă locație planificată pentru finele acestui an, cât și prin diversificarea gamei de servicii oferite. Implementarea chirurgiei robotice, un deziderat al echipei chirurgicale încă de la inaugurarea spitalului, vine în completarea celorlaltor inovații și premiere în domeniul medical prin care s-a remarcat spitalul brașovean în decursul celor șase ani de activitate, reprezentând următorul pas firesc în evoluția Spitalului Sf. Constantin și încă o dovadă a faptului că performanța medicală de nivel internațional poate fi atinsă în sistemul medical privat din România.

Previous Story

Brașov: Plângere penală pentru lucrările ilegale din Schei. „Fiecare cetăţean al Braşovului are dreptul de a fi consultat şi implicat în luarea deciziilor privind dezvoltarea oraşului”

Next Story

Brașov. Rănită în accidentul de autobuz despre Spitalul Județean: „Am gasit ce nu mai exista demult cam in nici un spital din Bucuresti: personal foarte bine pregatit, empatic si cu respect fata de pacient, management cu reguli extrem de stricte respectate fara exceptie!¨