Brașov: TOATE trecerile de pietoni semaforizate vor avea sisteme de avertizare a trecătorilor cu deficienţe de vedere

Last Updated on iunie 13, 2017 Primăria Brașov a început montarea de sisteme de avertizare a trecătorilor cu deficienţe de vedere la toate trecerile de pietoni din oraș.

În anii trecuți au fost montat astfel de sisteme la 24 de treceri de pietoni, în acest an vor fi montate la 45.
Pentru realizarea lucrărilor din 2017, municipalitatea braşoveană a alocat suma de 124.000 lei, iar lucrările vor începe în cursul acestei luni. Potrivit administratorului public al Braşovului, Miklos Gantz, „prin realizarea acestor lucrări, municipalitatea se încadrează şi în măsurile recomandate de către Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi”.

Brașov: TOATE trecerile de pietoni semaforizate vor avea sisteme de avertizare a trecătorilor cu deficienţe de vedere 1

La cele 45 de treceri incluse în program se vor instala, lângă semafoare, dispozitive acustice, care emit sunete în momentul în care se face culoarea verde pentru pietoni, astfel încât şi persoanele nevăzătoare sunt atenţionate că pot trece în siguranţă strada.

Atunci când se apropie culoarea roşie, frecvenţa sunetelor creşte, astfel că trecătorii sunt avertizaţi că nu mai au timp să treacă strada, informează bzb.ro.

Anul trecut, la toate cele 10 treceri de pietoni la care s-au instalat semafoare cu buton sau temporizator, au fost montate şi dispozitive acustice, iar administratorul public al Braşovului a precizat că prin lucrările la cele 45 de treceri, „vom finaliza programul de accesibilizare a trecerilor de pietoni semaforizate pentru persoanele cu deficienţe de vedere”.

Previous Story

Trenuri urbane la Brașov?! Concurență pentru Codreanu și RAT Metropolitan!

Next Story

Oktoberfest Brașov 2017: Pentru prima dată … direct din Alpi!