Brașov: Dezastru la Spitalul Județean! Doar 8 medici din 20 fac gărzi. Primăria nu vede situația. Poate că ar trebui ca oamenii de afaceri să se asocieze într-o fundație și să plătească chiriile medicilor. Ce zici?

Last Updated on iulie 28, 2016 Situație dezastouoasă la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU)-SMURD de la Spitalul Județean. 8 medici trebuie să facă treaba cât 20, câți ar fi nevoie. Cum Spitalul Județean se află în subordinea Consiliului Județean, Primăria nu face nimic pentru atragerea medicilor, de parcă brașovenii care merg la urgențe nu plătesc taxe în acest oraș.

Un bolnav care merge la Urgențe așteaptă 4-5 ore până este consultat de medic pentru că Primăria nu este în stare să plătească măcar chiria unor medici, așa cum se întâmplă  la Alba, în Maramureș sau la Galați. Rușinos.

13874954_279680699066141_1525724619_n

Dacă Primăria nu se pricepe, ar trebui ca oamenii de afaceri din oraș să se asocieze într-o fundație și să plătească chiriile medicilor. Ar fi un gest de omenie pentru locuitorii bolnavi ai acestui oraș. Nu trebuie să mai așteptăm Bucureștiul sau politicienii locali, pur și simplu nu știu cum să plătească din banii Primăriei 20 de chirii la medici.

Medicul-șef al UPU-SMURD Brașov, dr. Cristina Vecerdi solicită sprijin de la Consiliul Județean, în atragerea doctorilor tineri către Brașov, în condițiile în care unitatea pe care o conduce se află, în prezent, într-o acută lipsă de personal, informează monitorulexpres.ro.

Prezentă în această dimineață la ședința de plen a Consiliului Județean, dr. Vecerdi a explicat că în acest moment, UPU – SMURD lucrează cu doar opt medici, față de 15, cu cît a pornit în 2007. Comparativ însă, volumul de muncă a crescut exponențial, de la 63.000 de prezentări, în primul an de funcționare, la 90.000, s-au raportat la sfîrșitul anului 2015.

“Avînd în vedere așezarea județului Brașov, drumurile și populația, UPU poate fi considerată o unitate de importanță strategică și chiar de importanță regională pentru că acoperă 4 județe. Deși avem acum cu 30% mai multe cazuri față de 2007, lucrăm cu aceleași dotări, pentru că altele noi nu am primit. De asemenea, sîntem în situația de a lucra cu opt medici, pentru a asigura asistență 24 de ore din 24, două linii de gardă la UPU și o linie de gardă pe terapie intensivă mobilă. Orice concurs de ocupare a posturilor nu are mare succes, pentru că nu este suficient să fim cel mai frumos oraș din România, dacă nu există și unele compensații care să îi atragă pe tinerii medici”, a declarat dr. Cristina Vecerdi.

Potrivit medicului-șef al UPU – SMURD, pentru o funcționare normală a unității ar fi nevoie de aproximativ 20 de medici. Astfel, dr. Vecerdi s-a adresat CJ cu solicitarea de a găsi soluții pentru unele compensații care să îi atragă pe medici la Brașov. “Este adevărat că salarii mai mari nu se pot acorda în sistemul public, însă există acele compesații sau posibilitatea de a acorda medicilor locuințe. Este un lucru care se practică, de exemplu, la Alba, în Maramureș sau la Galați, pentru a atrage tinerii medici”, a explicat dr. Vecerdi.

Advertisements
Previous Story

Brasov: Mananci mici de la Kaufland? Vezi ce au găsit inspectorii OPC:

Next Story

Brașov: Deputatul PNL, Gabriel Andronache, susține legea care interzice ca animalele sălbatice să mai fie folosite în spectacole, inclusiv în cele de circ. „A venit vremea ca și în România actele de cruzime asupra animalelor să fie interzise prin lege”