Last Updated on mai 14, 2017 UPDATE Din cauza timpului nefavorabil, Comitetul de organizare al Jocului de la Șargu a hotărât amînarea acestuia pentru duminca următoare, Alexandru Stănescu, Secretarul Uniunii Junilor
Duminică, 22 mai 2016, de la orele 13.30, tinerii din Cacova (Şcheii Braşovului) împreună cu Uniunea Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovul Vechi şi cu sprijinul financiar al Primăriei Braşov organizează tradiţionalul Joc strămoşesc de la Şargu (str. General Moşoiu 27 – la Crucea de la Şargu).
Jocul strămoşesc reprezintă una dintre cele mai frumoase şi spectaculoase tradiţii din Şchei.
Este o ultimă rămăşită din perioada în care comunitatea românească din Şchei mai păstra încă multe din trăsăturile caracteristice satului transilvănean tradiţional.
În prezent, deşi în alte părţi jocul a devenit o tradiţie practicată de ansambluri profesioniste în scopuri turistice, în Şchei jocul strămoşesc şi-a păstrat vitalitatea şi unele funcţii specifice. Acest lucru se datorează faptului că jocul este încă organizat de către tinerii membri ai comunităţii.
Jocul strămoşesc din Şchei nu este prin urmare sinonim cu “jocul satului” sau cu hora satului (hora duminicală) pentru că se desfăşoară numai la anumite sărbători, de fapt o dată pe an pentru tinerii din fiecare zonă a cartierului.
Dansurile pe care tinerii şi fetele le vor juca sunt: hora junilor, brâul, breaza, ardealeana, sârba şi braşoveanca.
În caz de vreme nefavorabilă, jocul va fi reprogramat pentru duminica următoare.