Last Updated on ianuarie 29, 2016 Profesorul Nicolae Souca de la Colegiul de Științe ale Naturii ,,Emil Racoviță” este acuzat că îi jignește pe elevi la cursuri. Ieri au apărut însă mesaje de susținere acestuia din partea foștilor elevi.
„Domnul Profesor Souca trebuie sa stie ca noi, elevii lui, suntem alaturi de el in acesta situație. Noi toți care am trecut prin “mana” domnului profesorului Souca stim exact cum este acesta. Chimia nu este cea mai usoara materie din liceu, dar prin modul de a preda, de a vorbi cu noi, in mod serios dar si prin glume, domnul profesor mereu s-a făcut placut. Pana si elevii care aveau probleme la chimie l-au simpatizat. Cei care au facut aceasta acuzație probabil nu stiu nici acum sa scrie formula chimică a apei” spune Alexis Tenchiu.
Pe Facebook a fost constituit și un grup de susținere „SI NOI AM FOST ELEVII Prof. SOUCA!!” dar și mai multe petiții pentru suportul profesorului.
Cocos Tatiana „DECI EU NU CRED ASA CEVA!!! Suntem generatii intregi de elevi care am ajuns profesionisti datorita profesorului Souca,de la care am invatat chimie de nivel olimpic. Eu am intrat la facultate din prima,fără nici o ora de meditatii,ci doar gratie acestui profesor inimos cu care lucram la ore probleme din Gazeta de Chimie si de la Olimpiadele Nationale.Stia sa ne capteze interesul,stia sa ne faca competitivi;din anul meu, 95% sunt medici,farmacisti,chimisti.Dar noi aveam ceva ce astazi e rara avis:respect pt dascalul care îsi iroseste resursele pt. ca noi sa ne croim un drum in viată. Sincer regret această mizerie in care e tîrît un profesor de exceptie. Poftim multumire dupa 40 ani de trudă… Din pacate,este victima generatiilor fara mamă,fără tată,cu un tupeu inimaginabil. Asta e viitorul României….RUSINE!!!!
Grigorescu Dan Sunt absolvent al primei promoții a LSN. Cadrele didactice pe care, noi și generațiile următoare, am avut șansa să ne educe și să ne instruiască au fost de excepție, în sensul cel mai bun al cuvântului. Am constatat (doar în timp) că profesorii cei mai exigenți au fost și cei mai valoroși pentru devenirea noastră. Eu am devenit medic chirurg! Fără să se supere, domnul profesor Souca era printre cei mai permisivi şi mai haioşi dintre ei „pe vremea noastră”. Ce s-a schimbat până azi?
Respectul elevilor mediocri și, chiar,mai grav, al părinților acestora, față de actul de învățământ, față de spațiul sacru al școlii. Respect care a dispărut, şi pe fondul percepţiei că, şi mediocru să fii, poţi ajunge chiar şi Preşedintele ţării dacă eşti suficient de”jmecher”! Nu vedeți că se pun în discuție reclamațiile unora care vin nepregătiți la ore, care nu sunt atenţi la predare şi, care, implicit, îşi deranjează profesorii şi colegii care vor să înveţe? Nu înțelegeți că tocmai aceștia afectează grav interesele colegilor lor de clasă care vor să -și facă un rost în viață învățând, nu pierzând timpul prin oraș? Nu înţelegeţi că aşa fac şi la celelalte ore, dar restul profesorilor nu mai au puterea să reacţioneze? Sau au ajuns să se resemneze în faţa ameninăţrilor “democratice” ale nesimţiţilor?
Bine că nu veniți și cu avocatul după voi, nesimţiţilor, că poate, dacă îl plătiţi bine, este el atent la ore, poate dă el Bacu’ în locul vostru! Sau, ah, pe voi nu vă interesează chimia, să vă lase în pace, că dacă nu, vă plângeți la Consiliul elevilor, al căror reprezentanţi au ajuns să emită concluzii înainte de a asculta toate părţile! Şi aici mă refer şi la ceilalţi elevi ai profesorului reclamat…
Domnule profesor, pentru restul carierei Dumneavoastră, ignorați-i pe mediocrii aceștia și bazați-Vă pe respectul tuturor celorlalți elevi ai Dumneavoastră, actuali şi foşti, printre care, cu onoare şi respect, mă aflu şi eu! La final, deși ar mai fi multe de spus, o întrebare: de ce elevii care îl apreciază pe Domnul Profesor nu reacționează? DE CE NU AR CONTA ȘI PĂREREA LOR? Dacă e democrație, să fie până la capăt! P.S.: Ultima frază a fost scrisă fără să ştiu de acest grup, dar nu mi-o retrag: sunteţi încă mult prea puţini cei care aţi reacţionat până în prezent!
Andreea Beta Mergeam cu teamă în laborator, la orele de chimie…recunosc, pentru ca știam ca iar ma așteaptă un extemporal :-)). Asa cum ați scris majoritatea, intradevar aveam nr.de telefon în catalog la chimie, dar astfel m.am ambiționat încât sa nu ajung în situația de a deveni corigenta. Nu eram întotdeauna de acord cu el, dar cu toate acestea am învățat de la el chimie și am primit multe lecții de viață. Am apreciat ca deși în cei 4 ani de liceu nu am fost deloc o clasa unită, el s-a luptat ca noi sa ne înțelegem mai bine și sa nu mai existe bisericuțe. Totodată, cum sa nu apreciezi când de 1 martie îți aducea mărțișoare sub formă de ursuleți, confecționate de el? Pe vremea mea oricât am fi fost de supărați pe el, nici nu ne trecea prin cap sa îl reclamam și sa îl blamam în asa hal. Capu’ sus, domn dirig!
[ads2]
,,La orele de chimie, nu ni se predă în conformitate cu cerințele, suntem pedepsiți cu …, suntem puși să facem flotări ori de câte ori nu suntem atenți și suntem injurati”- a spus o elevă a clasei a X-a C, citată de evz.ro.
Reprezentanţii Colegiului Naţional al Elevilor (CNE) cer ca profesorul în cauză să fie pedepsit conform Legii Educaţiei şi a regulamentului şcolii.
“Astfel Consiliul Național al Elevilor solicită desfacerea contractului de muncă al domnului profesor Nicolae Souca și o cercetare derulată de către Inspectoratul Școlar Județean pentru a stabili de ce nu s-au luat măsuri, în ciuda sesizărilor elevilor și părinţilor”, se spune în comunicatul CNE.
Doar o anchetă serioasă poate stabili adevărul la aceste acuzații.