Last Updated on ianuarie 19, 2016 Recent, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Claudiu Coman a afirmat că legea aprobată de Parlament pentru transferul terenului pentru construcția Aeroportului conține la anexe numere cadastrale diferite față de cele existente la Consiliul Județean.
PSD a emis un comunicat care lasă să se înțeleagă un lucru extrem de grav. Numerele cadastrale nu sunt greșite în lege ci la Consiliul Județean. Se zvonește că cei de la Consiliul Județean au vândut sau înstrăinăt o parte din terenuri în loc să construiască pe ele aeroportul! Lucru interzis de lege deoarece terenul de 200 de hectare primit în 2007 nu putea fi scos din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a statului pentru a fi vândut. Exista o obligație expresă în acest sens. Dar cineva de la Consiliul Județean se pare că a „uitat” de lege.
Așadar, paralamentarii din Brașov s-au agitat să facă o lege națională pentru transferul terenului dar nimeni de la Consiliul Județean nu le-a spus că terenul nu mai există în totalitate, că sunt nereguli cu numerele cadastrale.
Și mai sunt unii care spun că Bucureștiul nu ne lasă să facem Aeroportul.Mai bine ne-am uita mai atent la Consiliul Județean. Am avea mari surprize: terenuri vândute ilegal, bani cheltuiți aiurea etc…
„Vicepreşedintele CJ Claudiu Coman a afirmat că numerele cadastrale din Anexa legii promovate de parlamentarii PSD nu corespund cu cele ale terenului pe care se construieşte aeroportul. Mai mult, domnul Coman afirmă că instituţia pe care o conduce nu are posibilitatea ca în termen de 30 de zile să facă transferul terenului invocă nişte paşi procedurali care i-ar fi impuşi prin «modul în care a fost făcută legea»”, se arată în comunicatul PSD prezentat de mytex.ro.
[ads2]
Numerele cadastrale care apar în Legea adoptată anul trecut, susțin social-democrații brașoveni „sunt aceleaşi din OUG 41/2007 prin care s-a aprobat iniţial transferul terenului pentru construcţia Aeroportului. Dacă ele nu corespund în acest moment, e un indiciu destul de clar al unor probleme de inventar al terenurilor şi de patrimoniu, chestiuni care trebuie analizate şi eventual anchetate de factorii în drept. De altfel, proiectul de lege din 2015 a avut avizul Guvernului, care se consultă de obicei cu cei vizaţi de lege, aici Consiliul Judeţean, şi poate sesiza eventuale nereguli. Tot Guvernul este cel care, printr-o Hotărâre, la propunerea CJ şi a Prefecturii, va hotărî cum se va aplica legea”.
Aeroportul Brașov NU se mai face?! Încurcăturile cu terenurile sunt de nerezolvat !