Brasov: Accidentele inventate continua sa faca victime. O brasoveanca a fost inselata cu 6.000 de euro

Last Updated on iunie 11, 2015 Metoda „accidentul” continuă să facă victime atât în țară, cât și în oraș.  În cel mai recent caz, o braşoveancă a fost uşurată de 6.000 de euro de un puşcăriaş din Tulcea.

Săptămâna trecută, o femeie de 62 de ani din Braşov a fost înşelată de un deţinut din Penitenciarul Tulcea, care s-a dat drept fiul ei la telefon şi a spus că a făcut un accident în Marea Britanie şi are nevoie de mulţi bani. Femeia s-a dus în Gara din Buzău şi i-a dat unei tinere 6.000 de euro. Abia după ce a predat banii şi-a dat seama că a fost înşelată.

Cel mai folosit text de către infractori este „Mamă, scapă-mă de puşcărie!” Scenariul după care se desfășoară escrocheria este simplu: fiul sau fiica este implicat într-un accident rutier grav şi trebuie să plătească bani victimei pentru a scăpa de dosar penal şi de pedeapsa cu închisoarea. Hoţii se dau drept avocaţi sau procurori şi cer ca banii să le fie trimişi prin servicii de transfer rapid de bani. Pentru a fi mai credibili, o altă persoană se dă drept fiul sau fiica victimei şi plânge la telefon.

„Infractorii dau telefon presupusei victime şi sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un accident de circulaţie, solicită o sumă de bani. Interesant este faptul că reuşesc să convingă victimele şi să ofere detalii despre acea presupusă rudă care ar fi implicată în accident”, a explicat ieri, comisarul şef de poliţie Mihaela Hermenean, şef al Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, din cadrul IJP Braşov, citata de rttbrasov.ro

Hoţii ştiu că persoanele respective au copiii plecaţi din ţară sau că aceştia nu stau cu ei în casă şi sună de obicei pe fix, în special noaptea. De regulă sunt vizate persoane mai în vârstă şi se întâmplă des ca părinţii îngrijoraţi să cadă în plasa escrocilor. Nimeni nu crede că i s-ar putea întâmpla chiar lui şi, mai mult, nimeni nu se gândeşte să obţină mai multe informaţii de la escroci pentru a putea ajuta apoi la prinderea lor. „Prima dată n-aş crede, aş cere nişte amănunte, unde, când, cum, cu ce maşină”, a precizat ieri, un braşovean, citat de aceiași sursa.

Metoda „accidentul” se încadrează la infracţiunea de înşelăciune şi poate fi pedepsită cu închisoare de la trei la 15 ani.​

Previous Story

Brasov: Se reduce limita de viteza in oras. Vor fi desenate noi treceri de pietoni

Next Story

Brasov: Distractie la Mall-ul Coresi si in acest weekend. Vezi aici programul evenimentelor: