Brasov: Se reduce limita de viteza in oras. Vor fi desenate noi treceri de pietoni

Last Updated on iunie 11, 2015 Comisia de Circulație a Primăriei Brașov, la propunerea Poliției Rutiere, a luat în calcul implementarea mai multor modificări în circulației din oraș, pentru creșterea siguranței în trafic.

În primul rând se are în vedere reducerea vitezei în anumite zone din oraș. De exemplu, pe unele străzi din Centrul istoric, dar şi în unele zone rezidenţiale, viteza de circulaţie a autoturismelor ar putea fi fixată la o limită de 30 de kilometri pe oră.

De asemenea, pe unele străzi din oraş se va analiza şi posibilitatea de a reduce viteza, de la 60 de kilometri pe oră, cît e în prezent, la 50 de kilometri pe oră, iar la intrările în oraş, unde în prezent se poate circula cu pînă la 70 de kilometri pe oră, ar putea fi impusă o limită de viteză de 60 de kilometri pe oră.

(foto: amyymerg)
(foto: amyymerg)

Zonele de intrare în oraş avute în vedere pentru reducerea vitezei autovehiculelor sînt cea de pe Calea Bucureşti, intersecţie cu Saturn, Hărmanului- giraţie RAT, Calea Făgăraşului – zona Hornbach, bulevardul Griviţei – pasaj Fartec şi Şoseaua Cristianului – trecerea peste calea ferată din zona Brintex.

„Aceste limitări de viteză vor fi impuse acolo unde este cazul, iar ele vor fi fixate în urma unei analize pe care o va face Comisia de Circulaţie pentru fiecare zonă sau stradă în parte“, a declarat purtătorul de cuvînt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, citat de monitorulexpres.ro

Municipalitatea a luat în considerare și modificarea trecerilor de pieton din oraș. Pentru început, acestea vor fi inventariate, iar acolo unde nu se justifică, vor fi eliminate. De asemenea, în locurile cu risc mare de accidente, în care sînt implicaţi pietonii, vor fi desenate altele noi.

„Ulterior, la trecerile de pietoni vor fi instalate lămpi cu lumină galbenă intermitentă, astfel încît prezenţa lor să fie sesizată din timp“, a declarat purtătorul de cuvînt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea. În alte zone din oraş vor fi montate limitatoare de viteză sau benzi rezonatoare, pentru a-i determina de şoferi să adapteze viteza.

Previous Story

Brasov: O pizzerie multumeste Guvernului pentru ca redus TVA-ul la 9%

Next Story

Brasov: Accidentele inventate continua sa faca victime. O brasoveanca a fost inselata cu 6.000 de euro