Brasov, Capitala Teatrului de Comedie. „Gaitele“ deschid „Saptamîna Comediei“

Last Updated on mai 11, 2015 Cea de-a treia ediţie a „Săptămînii Comediei“, eveniment care transformă Braşovul într-o adevărată capitală a teatrului de comedie din România şi care reuneşte peste 100 de mari actori români, va debuta în această seară, la Sala Mare a Teatrului „Sică Alexandrescu“.

Spectacolul Teatrului „Odeon“ cu piesa „Gaiţele“ de Alexandru Kiriţescu deschide Săptămîna Comediei. Spectacolul, montat de Alexandru Dabija, a avut premiera în anul 2002, dar nu s-a uzat moral nici astăzi, umplînd sălile ori de ori cîte ori este programat.

Aneta Duduleanu, Lena şi Zoia îngroapă pe toată lumea: tineri, bătrîne, relaţii sau speranţe şi au chef de viaţă la parastas. Asistă melancolice la parade mortuare care trec inevitabil prin faţa ferestrei lor. Iau în rîs sfîrşitul dintr-un instinct de prădător, aproape fără să-şi dea seama. În casa lor în care pare că nu se întîmplă nimic, se întîmplă, de fapt, totul.

Distribuţia spectacolului este de cinci stele, reunind nume mari ale comediei româneşti, ceea ce garantează un început perfect pentru un festival de comedie de talia celui care vrea să fie cel de la Braşov, anunta monitorulexpres.ro. Din distribuţie fac parte: Dorina Lazăr, Pavel Bartoş, Ana Maria Moldovan, Elvira Deatcu, Virginia Rogin, Ionel Mihăilescu, Constantin Cojocaru, Antoaneta Zaharia, Mircea Aldea, Marius Stănescu, Petre Nicolae. Biletele la acest spectacol costă 65 de lei.

Previous Story

Brasov: Se deschide santierul pe podul de la iesirea spre Tarlungeni. Acesta va fi demolat

Next Story

Brasov: Zilele Avantgarden3. Caravana sanatatii, plantari de copaci etc.