Brasov. FELICITARI! Nou record la alpinism, in familia Popescu

Last Updated on septembrie 3, 2014

Dor Geta Popescu calcă pe urmele surorii sale, Crina, devenind cea mai tânără alpinistă care ajunge pe vârfului Damavand din Iran ( 5671 metri).

444

Dor Geta Popescu, membru al echipei Fereraţiei Române de Alpinism şi Escaladă a stabilit săptămâna trecută un record mondial, prin ascensiunea vârfului Damavand din Iran, 5671 m, cel mai înalt vulcan al Asiei. În vârstă de 11 ani şi 2 luni, Geta a devenit astfel, pe 27 august, cea mai tânără alpinistă care realizează ascensiunea acestui vârf, în cadrul Altitude Expedition Team, divizia de munţi înalţi a Clubului Sportiv Montan Altitudine. (sursa: bzb.ro)

Această performanţă revine sportivei din România, după cea realizată la 23 iulie 2008 de către sora sa, Crina Coco Popescu. Dor Geta Popescu începe în acest mod Circuitul Seven Volcanoes al celor mai înalţi vulcani de pe fiecare continent, vizând performanţe de vârstă în alpinismul de altitudine. Dor Geta Popescu este legitimată la Clubul Sportiv Montan Altitudine, fiind campioană naţională la escaladă, membra a lotului naţional de escalada – copii (din anul 2011) şi laureată cu cele mai multe ascensiuni în Circuitul „7 Munţi din Gradina Carpaţilor”.

Echipa Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă se întoarce în ţară astăzi, aterizând la ora 20.50 pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

Previous Story

Enter at your peril, past the vaulted door

Next Story

Guvernul Ponta anuleaza autostrada Brasov – Sibiu! Vom avea doar un drum expres. Crezi ca este o idee buna?