Ciclonul Boris, în țară: Două femei și doi bărbați au murit. Șosele și mașini înghițite de ape

Last Updated on septembrie 14, 2024 Ciclonul Boris, în țară: Două femei și doi bărbați au murit. Șosele și mașini înghițite de ape 1

Probleme mari cauzate de ciclonul Boris. Comuna Slobozia Conachi din județul Galați este una dintre localitățile grav afectate de aceste inundații. În acest moment, aici, apa este în creștere, vine de pe versanți. Sunt foarte multe case și curți inundate, iar anumite locuri apa este pur și simplu până la acoperișuri. Sunt persoane blocate, în continuare, în curți și în case.

Pompieri din Tulcea și Vrancea au fost solicitați să intervină si ei în Galați, pentru a încerca să salveze oamenii din localitățile gălățene unde viiturile au măturat tot ce au întâlnit în cale, scrie Observator. Patru persoane au murit după ce au fost luate de viituri, în localități din Galați.

Este vorba despre doi bărbați (Pechea și Drăgușeni) și două femei (Costache Negrii și Corod)
Galați:

Lili F.: Asa arata soseaua Galati spre comunele Piscu Tudor Vladimirescu masini prinse pe sosea fara a putea sa faca ceva ! Oameni disperati ! Sate inundate ! Am fost f.inspirati ca am plecat cu trenul !

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier este oprit pe DN 25, între localitățile Vameș și Tudor Vladimirescu, județul Galați și pe DN 24D, între localitățile Vârzești și Crăiești, județul Galați, ca urmare acumulării de apă pe partea carosabilă, scrie Antena 3.

Vijelia a smuls doi brazi uriaşi din pământ, în Piteşti
Ploile abundente însoţite de descărcări electrice i-au speriat pe piteşteni, care au fost avertizaţi de un mesaj RO Alert să stea în casă. În mai multe zone ale oraşului, străzile s-au transformat în râuri după ce reţeaua de canalizare nu a mai putut face faţă debitului mare de apă.

Casele oamenilor au fost şi ele afectate după ce curţile au fost complet inundate.

Şoferii au circulat cu dificultate, mai ales că, în unele cazuri, apa a ajuns aproape de capota maşinii. Vijelia puternică a smuls doi brazi uriaşi din pământ, iar pompierii au intervenit de urgenţă cu o platformă de lucru la înălţime pentru a-i îndepărta.

Rupere de nori și în Bacău
A fost rupere de nori şi în judeţul Bacău, unde 24 de localităţi au fost sub cod roşu de ploi abundente. În anumite zone, cantităţile de apă au acumulat chiar şi 60 de litri pe metru pătrat. Şi aici străzile s-au transformat într-un adevărat coşmar pentru şoferi.

Ciclonul Boris, în țară: Două femei și doi bărbați au murit. Șosele și mașini înghițite de ape 2 Ciclonul Boris, în țară: Două femei și doi bărbați au murit. Șosele și mașini înghițite de ape 3 Ciclonul Boris, în țară: Două femei și doi bărbați au murit. Șosele și mașini înghițite de ape 4

Ploile au pus stăpânire pe aproape toate regiunile din țară, inclusiv în sud-estul României. Temperaturile au scăzut brusc în ultimele zile și vremea devine din ce în ce mai răcoroasă, mai ales pe timpul nopții, scrie spynews.ro.

Previous Story

Cod galben de viituri la Brașov. Ploile aduse de ciclonul Boris în țară: 19 localități inundate, doi oameni morți

Next Story

Cât ne mai afectează ciclonul Boris. Florinela Georgescu, directorul ANM: „Va fi o pauză de precipitații”