Brașov. 3 zile de distracție la Festivalul Medieval. „Sub pașii Lupilor Albi și ai Mercenarilor din Asserculis vom urca împreună într-o paradă spectaculoasă spre Cetățuia Brașovului”

Last Updated on septembrie 2, 2024 Brașov. 3 zile de distracție la Festivalul Medieval. „Sub pașii Lupilor Albi și ai Mercenarilor din Asserculis vom urca împreună într-o paradă spectaculoasă spre Cetățuia Brașovului” 1

Trei zile medievale sunt pregătite de Centrul Cultural Apollonia și Centrul Cultural Reduta, între 6 și 8 septembrie. Festivalul Medieval, un eveniment va transforma Cetățuia Brașovului într-un loc plin de viață, cu o varietate de activități medievale. Festivalul va include scenete medievale, concerte, prezentări de arme, animații stradale, dansuri, statui vivante, Commedia dell’Arte, ateliere și multe alte experiențe de neuitat.

Programul Festivalului
În zilele festivalului, participanții vor putea experimenta o paradă spectaculoasă cu Lupii Albi și Mercenarii din Asserculis, care vor urca spre Cetățuia Brașovului pe ritmurile Toboșarilor din Asserculis. Dealul Straja va prinde viață cu scenete, mituri și călătorii muzicale în timp alături de Truverii, scrie Monitorul Expres.

Pe 7 și 8 septembrie, Grupul Skepsis și Mercenarii din Asserculis vor aduce pe scenă spectacole de teatru inspirate din Commedia Dell’Arte. Pentru cei mici, Teatrul Strada va prezenta povestea înduioșătoare a cavalerului de hârtie Don Quijote de la Mancha, iar Mercenarii din Asserculis vor oferi un spectacol interactiv intitulat „Prâslea cavaler”.

Muzica medievală
Iubitorii de muzică veche vor avea parte de o călătorie muzicală deosebită, traversând tradiția otomană și balcanică până la melodiile românești și transilvănene din secolele XVI-XVIII, prin concertele ansamblurilor renumite precum Carmina Renascentia, Peregrinii, Nomen est Omen, Codex și Kalofonis.

Festivalul Medieval promite să fie un eveniment memorabil, oferind o oportunitate unică de a trăi atmosfera epocii medievale într-un cadru deosebit

Sub pașii Lupilor Albi și ai Mercenarilor din Asserculis vom urca împreună într-o paradă spectaculoasă spre Cetățuia Brașovului, în cadența dată de ritmurile Toboșarilor din Asserculis. Dealul Straja va fi animat de scenete, mituri şi de călătoria muzicală în timp alături de Truverii. Pe 7 și 8 septembrie, Grupul Skepsis și Mercenarii din Asserculis vor urca pe scenă cu spectacole de teatru inspirate din Commedia Dell’Arte. (…)

Pentru cei mici, povestea înduioșătoare a cavalerului de hârtie Don Quijote de la Mancha, în interpretarea Teatrului Strada, și spectacolul interactiv «Prâslea cavaler», oferit de Mercenarii din Asserculis, vor fi prilej de amuzament și învățătură”, au transmis organizatorii, conform mytex.ro.

Previous Story

20.000 de euro lunar, cea mai mare pensie din România, rezultată din recalculare. Stagiul de cotizare este de doar 18 ani

Next Story

Brașov. Zona Modarom – Star redevine pietonală pentru Street Delivery. ”Închidem strada pentru mașini și o deschidem pentru oameni!”