Filmul tragediei de la Jepii Mici, unde o tânără a fost ucisă de urs

Last Updated on iulie 10, 2024 Filmul tragediei de la Jepii Mici, unde o tânără a fost ucisă de urs 1

Autoritățile au luat cea mai simplă decizie: să împuște ursul care a atacat o tânără. Nu au găsit nicio metodă de alungare a ursului, decât glonțul.

Autoritățile spun că decizia a fost luată pentru că animalul nu s-a îndepărtat de trupul tinerei și a fost la un pas de a-i ataca și pe salvamontiștii aflați în misiune. Iubitul fetei, martor la sfârșitul ei cumplit, le-a spus anchetatorilor că atacul ursului a fost neașteptat și că el a încercat zadarnic să alunge fiara, scrie Stirile Pro Tv.

Era ora 15.45 când, la 112, un tânăr anunța disperat că un urs apărut pe o potecă a prins-o pe prietena lui de picior și a târât-o în prăpastie.

Mobilizați de urgență, salvamontiștii l-au găsit repede pe băiatul scapăt nevătămat. Fata, în schimb, zăcea nemișcată la mai bine de 100 de metri sub potecă. Aproape de ea era și ursul.

Sergiu Frusinoiu – Salvamont Bușteni: „Nu știu dacă mă credeți, am pielea de găină, la un moment dat am auzit un urlet, am crezut că sunt colegii mei atacați, am fost în pericol foarte mare. Ursul era în apropiere de victimă, am încercat să ne apropiem, nu ne lasă”.

Mobilizat și el la fața locului, paznicul fondului de vânătoare a împuscat ursul permițându-le astfel salvamontiștilor să recupereze trupul tinerei.

Ștefan Petrus – Salvamont Bușteni: „Se văd urme de mușcături, era mușcată de picior, pe spate.”

Tragedia este anchetată de procurori, iar audiat a fost și prietenul victimei. El a povestit că urcau spre cascada Spumoasa de pe valea Jepii Mici când, pe potecă a apărut ursul.

Prietenul victimei: „Inițial am vrut altceva dar ea a zis să facem traseul ăsta, am zis că urcăm pâna la cascadă, să avem o după amiază minunată. A fost neașteptat, am încercat să sperii ursul dar nenorocirea s-a întâmplat, preferam să fiu eu”.

El a reușit să se salveze și era în stare de șoc atunci când salvamontiștii și jandarmii au ajuns acolo. Însfăcată de urs, fata de 19 ani ieșise din raza lui vizuală și nu mai răspundea la telefon. În cele din a fost observată la 100 de metri sub potecă.

Întâmplarea este șocantă, dar era o chestiune de timp până la o asemenea tragedie.

Dan Hrișcu – localnic: „Ursul circulă pe poteca aceea între Jepii Mici și Jepii Mari. Eu sunt prudent, fluier. Ursul și vulpea sunt foarte bine hrănite de turiști”.

Trupul tinerei a fost recuperat de salvatori și a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, a transmis Poliția Prahova. Fata ucisă de urs avea 19 ani şi era din Iaşi, dar avea viză de flotant pentru Bucureşti, scrie Libertatea.

Lucian Mindruta: „O turista a fost ucisa de urs, pe un traseu montan.
Nu in oras. Nu la marginea drumului. Ci undeva unde pana acum vreo suta de ani era salbaticie. Si este inca, in perioada iernii. Iar animalele nu stiu cand e sezon de vizite…

Trebuia fata sa se duca pe acolo? Stiu, e traseu turistic. Dar trebuie sa fie locul nostru peste tot, iar animalele pedepsite daca incalca acest drept al Stapanului Planetei?

Nu stiu sa va zic. Stiu doar ca si ursul a fost ucis, cateva ore mai tarziu.
Si o intrebare ramane: intre om si urs, cine poate gasi o solutie rationala, in care ambele specii sa coexiste?
Ursul sigur nu.
E sarcina noastra. Si moartea asta nu face sa ne spuna ca am esuat inca o data…”

Previous Story

45 de grade la umbră, în zilele următoare. Elena Mateescu: „Nu excludem să emitem cod roșu de caniculă”. Cum va fi vremea la Brașov

Next Story

Brașov. A murit profesoara Florina Mamina. „De azi, Doamna Profesor FLORINA MAMINA a încetat să mai fie DASCĂL aici pe pământ”