Brașov. A început Târgul de Carte Gaudeamus, în Piața Sfatului

Last Updated on iulie 3, 2024 Brașov. A început Târgul de Carte Gaudeamus, în Piața Sfatului 1

Brașovenii sunt invitați în Piața Sfatului pentru o nouă ediție a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România. Târgul este deschis până duminică.

Braşovenii şi turiştii vor avea la dispoziţie peste 50 de branduri – edituri, agenţii de distribuţie de carte, muzică şi jocuri educaţionale – reunite în 40 de standuri cu cele mai noi şi atractive produse. De asemenea, sunt programate 13 evenimente editoriale – lansări şi prezentări de carte, dezbateri şi vor mai fi numeroase concursuri cu premii în cărţi, adresate vizitatorilor târgului, reduceri şi oferte speciale.

Pentru cei care nu vor putea ajunge în această săptămână la Braşov, website-ul www.gaudeamus.ro va aduce un strop din atmosfera Târgului de Carte Gaudeamus prin intermediul standurilor virtuale ale tuturor participanţilor, pe care le va găzdui în intervalul 3 – 7 iulie.
Târgul va fi deschis zilnic, între orele 10.00 şi 21.00, iar accesul publicului este liber, anunță Biz Brașov.

Evenimentul face parte din Caravana Gaudeamus, proiect de anvergură naţională iniţiat şi desfăşurat de peste două decenii de Radio România; ediţia braşoveană 2024 este organizată de Echipa Gaudeamus şi Radio România Braşov FM, în colaborare cu Primăria Municipiului Braşov.

Doar noi şi Alba-Iulia: candidăm la „Capitala Tineretului” 2026
Alba Iulia şi Braşov sunt oraşele care candidează pentru titlul „Capitala Tineretului din România” în 2026. În urma apelului desfăşurat între 22 martie – 30 iunie, doar primăriile din Alba Iulia şi Braşov au depus candidaturile pentru această iniţiativă şi ele vor fi evaluate de către membrii juriului, urmând ca în data de 19 octombrie să fie anunţat oraşul câştigător, scrie bzb.ro.

Acesta va beneficia de un premiu financiar în valoare de 50.000 euro din partea unei bănci comerciale.
Titlul va oferi şi oportunitatea de a atrage alte surse de finanţare şi deţinătorul său va beneficia de posibilitatea de a găzdui diferite evenimente organizate de instituţii publice şi reţele de tineret din România. De asemenea, oraşul câştigător are dreptul de a găzdui Summitul Tinerilor şi ediţia din 2026 a Galei Tineretului din România.

Proiectul este susţinut de către Consiliul Tineretului din România, Federaţia Tinerilor din Cluj, Grupul PONT şi o bancă comercială.

Previous Story

(Video) A nins lângă Brașov. „Ce frumos “plouă”…ninge!!!”

Next Story

(Video) Cel puțin 9 persoane au murit și mai multe mașini au fost îngropate sub valul de noroi, în Europa. Pădure de brazi din România distrusă în câteva clipe, după ce a fost lovită de fenomenul “Downburst”