Se deschide Lacul Ursu, la 2 ore de Brașov. Cel mai mare lac helioterm din lume

Last Updated on iunie 17, 2024 Se deschide Lacul Ursu, la 2 ore de Brașov. Cel mai mare lac helioterm din lume 1

Brașovenii sunt invitați să se răcorească la Lacul Ursu din Sovata, cel mai mare lac helioterm din lume, care se deschide vineri 21 iunie. Numele de Lacul Ursu vine de la asemănarea cu o blană de urs fiind un magnet pentru turiștii care vin să viziteze zona Mureșului. Lacul se află la 2 ore jumătate de Cluj.

Etalon Travel Agency: „Dragi turiști❗️
Cu bucurie vă anunțăm deschiderea oficială a Lacului Ursu, care va avea loc pe 21 iunie.
☀️ Vara, acest lac miraculos oferă o experiență unică datorită apei sale sărate și nămolului terapeutic, beneficii ideale pentru sănătate și relaxare. Lacul Ursu este cunoscut pentru efectele sale de rejuvenare și peisajul său pitoresc, fiind un loc perfect pentru a vă bucura de natură și de aerul curat.

De asemenea, cu mare entuziasm vă invităm la mult așteptata redeschidere a Salinei Praid pe 20 iunie.
👉 Această mină de sare impresionantă oferă multiple avantaje terapeutice, fiind un loc excelent pentru tratarea afecțiunilor respiratorii și pentru relaxare. Atmosfera unică și microclimatul salin fac din Salina Praid o destinație de neratat pentru toți cei care caută sănătate și liniște.

Cu mare bucurie așteptăm rezervările dumneavoastră pentru tururile noastre în Sovata, locurile sunt limitate! Vă așteptăm cu drag să descoperiți și să vă bucurați de aceste minunate locații! ❤️

Pe baza unor cercetări efectuate de istoricul Jozsa Andras s-a stabilit că Lacul Ursu s-a format în anul 1875, pe data de 27 mai, la ora 11,00, pe locul unei păşuni pe care curgeau două pârâiaşe, care dispăreau într-o gaură săpată în muntele de sare, scrie punctul.ro.

Potrivit acestuia, în urma unei ploi torenţiale, apele au antrenat fânul şi resturile vegetale de pe păşune şi au obturat gaura din muntele de sare, iar în acest fel s-a ajuns la un lac cu o adâncime de aproximativ 18 metri.

După formarea Lacului Ursu din Sovata, în anul 1875, în zonă s-a dus vestea că această apă tămăduieşte diferite boli de tip reumatismal, iar după mai bine de o jumătate de secol aici a fost înfiinţată prima bază de tratament.

Începând din 1928, în Sovata există baza de tratament de pe malul Lacului Ursu, care a fost primul stabiliment balnear realizat în această zonă, urmând apoi baza de tratament de la Lacul Negru, în 1933, iar în 1973 baza de tratament de la Hotelul Sovata, actualul Hotel Danubius Health Spa.

Cercetătorul Jozsa Andras susţine că Lacul Ursu este cel mai frecventat loc de către turiştii care vizitează Staţiunea Sovata, iar acesta, cât şi zona din jur, deţine trei recorduri mondiale.

Un prim record mondial constă în faptul că Ursu este lacul helioterm cel mai mare şi mai cald din lume, al doilea record fiind că este singurul lac cu apă sărată din lume înconjurat de un munte de sare cu o vegetaţie bogată, datorită solului vulcanic care s-a depus în timp, iar al treilea record mondial constă în faptul că Lacul Ursu este singurul din lume a cărui dată de naştere se cunoaşte cu o precizie de un minut.

Lacul Ursu deţine cea mai mare concentraţie salină de pe planetă, are o temperatură de 29°C la suprafaţă şi de 41°C la adâncimea de 1,5 metri şi este cel mai important dintre cele cinci lacuri cu apă sărată existente în staţiunea Sovata – Aluniş, Roşu, Verde, Negru şi Mierlei – primind denumirea datorită formei sale, care seamănă cu o blană de urs desfăşurată.

După deschiderea sezonului de balneaţie, undeva în luna iunie, straturile din lac se omogenizează, apa ajunge la 33-34 grade Celsius, iar apoi temperatura scade treptat, mai ales din august, când încep nopţile răcoroase !

Godra Arpad, reprezentant centru, pentru Stirile Pro Tv: “Este un lac helioterm, lacul Ursu la baza este un lac cu apă sărată peste care se formează un strat de apă dulce de 70 de cm, asta funcţionează ca un efect de seră Treptat, aceste straturi se amesteca şi se formează o temperatură între aceste două unităţi foarte plăcută”.

Băile în Lacul Ursu sunt recomandate în cazul afecţiunilor reumatice, dermatologice, ginegologice dar şi în cazul bolilor cailor respiratorii.

Previous Story

Se deschide Ștrandul ReKreativ, cu 5 bazine, la 45 de minute de Brașov

Next Story

Directorul ANM anunţă “săptămâna africană” . Cum va fi vremea la Brașov