Brașov. 18 zile de Oktoberfest, începe cu Parada. Herr Burgermeister va da cep butoiului cu bere

Last Updated on iunie 17, 2024 Brașov. 18 zile de Oktoberfest, începe cu Parada. Herr Burgermeister va da cep butoiului cu bere 1

Se fac planurile pentru o nouă ediție Oktoberfest Brașov. Va fi o ediţie specială, pentru că se împlinesc 15 ani de când renumitul festival se desfăşoară la Braşov. Astfel, organizatorii au stabilit ca evenimentul să se desfăşoare pe o perioadă de 18 zile, între 29 august şi 15 septembrie.

Locaţia de derulare a evenimentului va fi aceeaşi ca şi anul trecut, respectiv pe un teren privat de lângă Parcul Tractorul, de vizavi de sediul de la Paşapoarte şi Înmatriculări.
În vederea derulării lucrărilor de amenajare, organizatorii au obţinut un certificat de urbanism din partea Primăriei Braşov şi potrivit acestuia, şantierul se va deschide pe 9 august, când zona va fi împrejmuită şi va începe montarea corturilor.

În conformitate cu certificatul, lucrările de dezafectare a construcţiilor provizorii şi de eliberare a terenului vor trebui finalizate până pe 30 septembrie.
Organizatorii au anunţat că evenimentul va începe în după-amiaza zile de 29 august, ca în fiecare an, cu renumita Paradă. Herr Burgermeister va da cep butoiului cu bere în fastuosul cort de petrecere, decorat ca o cabană de la munte, scrie bzb.ro.

Complexul Agrement de sub Tâmpa intră în reabilitare
Consiliul Judeţean Braşov a semnat joi, 13 iunie, contractul de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru proiectul „Crearea unei reţele de hub-uri pentru dezvoltarea competenţelor digitale în bibliotecile din Judeţul Braşov”, pe care pe care administraţia judeţeană l-a pregătit în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” şi 29 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţul nostru. Valoarea totală a acestui contract este de 20.174.295,91 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile PNRR ajunge la 12.715.188,12 lei.

Cererea de finanţare pentru acest proeict a fost pregătită timp de 2 ani, iar principala investiţie este reabilitarea Complexului Agrement din Poiana Braşov şi transformarea lui într-un centru cultural modern, scrie bzb.ro.

„Clădirea Centrului de Agrement, care este închisă din 2015, este în proprietatea Consiliului Judeţean, iar cu ajutorul Primăriei Braşov am rezolvat între timp şi problema proprietăţii terenului de sub clădire. Acum avem Proiectul Tehnic pentru renovarea clădirii Centrului de Agrement, avem Autorizaţia de Construire, iar prin intermediul acestui proiect câştigat pe PNRR avem şi finanţarea”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Szenner Zoltán, cel care, din postura de coordonator al managementului instituţiilor culturale aflate în subordinea autorităţii publice, s-a ocupat îndeaproape de elaborarea cererii de finanţare şi de cooptarea celor 30 de parteneri şi totodată de beneficiari ai investiţiilor.

Tot prin intermediul acestui proiect vor fi renovate şi trasformate în hub-uri digitale sediile bibliotecilor din Victoria, Vama Buzăului şi Drăguş, şi vor fi echipate cu tehnică de calcul modernă toate bibliotecile publice din judeţ.

Previous Story

Făgăraș Fest cu Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu, COMA, DJ Sets cu Dan Amariei

Next Story

Brașov. Naționala României, pe un ecran în Piața Sfatului