Zoo Brașov, de 1 Iunie: Carnavalul Animalelor cu Filarmonica Brașov. Copiii până în 14 ani beneficiază de intrare gratuită

Last Updated on iunie 1, 2024  Zoo Brașov, de 1 Iunie: Carnavalul Animalelor cu Filarmonica Brașov. Copiii până în 14 ani beneficiază de intrare gratuită 1

Surprize pentru întreaga familie, la Zoo Brașov, de 1 Iunie. Grădina Zoologică Brașov îi invită pe toți copiii, mici și mari, alături de părinți, între orele 10:00-18:00, să participe la o zi plină de distracție și momente de neuitat.

Sunt pregătite o mulțime de jocuri interactive și de cultură generală, concursuri, rebusuri pe asfalt, mimă, povești și curiozități despre animale, desene pe asfalt, toate menite să aducă bucurie și cunoaștere, oferind ocazia de a învăța despre animale și mediul înconjurător într-un mod distractiv și captivant.

Aflat la a IX-a ediție, evenimentul de anul acesta invită vizitatorii să aibă parte de și mai multă veselie, iar noutatea zilei o reprezintă concertul „Carnavalul Animalelor” de Camille Saint-Saëns, fiind programate două spectacole, la orele 11:00 și 12:00.

Pe 1 iunie, Filarmonica Brașov va interpreta «Carnavalul Animalelor» de Camille Saint-Saëns la grădina zoologică, oferind o experiență inedită și captivantă atât pentru cei mici cât și pentru cei mari. Vor avea loc două spectacole, programate la orele 11:00 și 12:00, care vor fi prezentate de îndrăgita violoncelistă Alexandra Enache.

Aceasta va ghida publicul prin fascinanta lume a muzicii și a animalelor, aducând la viață fiecare dintre cele 14 părți ale suitei muzicale. «Carnavalul Animalelor» este una dintre cele mai cunoscute lucrări destinate copiilor, realizând portrete muzicale ale mai multor animale într-un mod plin de umor și imaginație. De la leul regal până la elefantul cel greoi, fiecare parte surprinde esența fiecărui animal prin intermediul sunetelor”, spun reprezentanții Filarmonicii Brașov.

 Zoo Brașov, de 1 Iunie: Carnavalul Animalelor cu Filarmonica Brașov. Copiii până în 14 ani beneficiază de intrare gratuită 2

Suntem convinși că educația este cheia pentru a crea o lume mai bună, iar grădinile zoologice joacă un rol crucial în acest sens. În această zi, mai mult ca oricând, vrem să le oferim copiilor un mediu sigur și vesel în care să se dezvolte, să exploreze și să se bucure de frumusețea lumii naturale. Vă așteptăm cu drag să petrecem împreună o zi de neuitat la zoo, sărbătorind copiii și frumusețea naturii!”, afirmă, la rândul său, Alin Pînzaru, directorul Zoo Brașov, conform mytex.ro.

Copiii până în 14 ani și cei instituționalizați, cu vârsta până la 18 ani, beneficiază de intrare gratuită.

O aniversare de trei zile. Muzeul de Artă împlineşte 34 de ani
Muzeul de Artă Braşov îşi sărbătoreşte cea de-a 34-a aniversare prin 3 zile de evenimente şi activităţi pentru public, între 30 mai şi 1 iunie!

Astfel, Galeria de Artă Românească va fi reinaugurată joi, 30 mai, ora 18.00, printr-un tur ghidat susţinut de Vlad Babenco. Expoziţia de bază a Muzeului de Artă Braşov prezintă opere de artă ale unora dintre cei mai importanţi artişti români şi braşoveni, prezentate pe alocuri succesiv, alteori simultan. Povestea artei în peste 100 de opere de artă cu valoare deosebită începe în secolul al XVIII-lea şi se încheie în plin regim comunist, fiind scoasă în evidenţă inventivitatea artiştilor de a răzbate vremuri dificile, scrie bzb.ro.

Apoi, vineri, 31 mai, începând cu ora 18, va avea loc vernisajul expoziţiei „Sensul migraţiei” curatoriată de Mihai Zondoiu. Expoziţia colectivă prezintă creaţiile a 13 artişti contemporani locali care s-au născut sau au migrat ulterior în zonă: Olimpiu Bandalac, Mihail Coşuleţu, Alina Grapă, HomeBoy, R von K, Aura Petraşcu, Dan Roşca, George Roşu, Cristina Rusu, Diana Serghiuţă, Alexandra Sîrbu, Tamás Attila, Vladimir Ţăroi. Cu acest prilej, artista Aura Petraşcu va realiza un performance în contextul seriei foto-video „Don’t play with your food, let me do it for you”. Practica sa artistică implică explorarea formelor şi texturilor din mâncare.

De 1 Iunie, de Ziua Copilului, între 12 şi 20, sunt pregătite activităţi pentru toate vârstele: tururi ghidate în expoziţii, ateliere de desen şi creaţie, jocuri cu artă şi poveşti.

Previous Story

Video Brașov. S-a deschis sezonul la Koa Wakepark & Lounge. „Alege sa bei o cafea gustoasa pe terasa, chiar deasupra lacului”

Next Story

Destinație de vacanță pentru brașoveni. S-a deschis sezonul la Ștrandul Termal Tășnad. Apă termală și piscină cu apă rece. Bonus un bazin cu tobogane