(Video) Un cocoş de munte a fost filmat în Munții Făgăraș

Last Updated on mai 25, 2024 (Video) Un cocoş de munte a fost filmat în Munții Făgăraș 1

Un cocoș de munte mascul a fost surprins de un fotograf în timpul unei excursii în Munții Făgăraș. Acesta a reușit să fotografieze și să filmeze pasărea de aproape, evidențiind astfel coloritul său spectaculos, scrie Ora de Sibiu.

Fotografiile au fost distribuite într-un grup de Facebook dedicat pasionaților de păsări sălbatice din România. Autorul imaginilor este Vlad Brescan, care a întâlnit cocoșul în timp ce se plimba cu câinele său. Se pare că amândoi au fost plăcut surprinși de această întâlnire neașteptată.

Mergeam pe drum într-un loc neumblat din munții Iezer Păpușa și cocoșul a venit spre mine să mă sperie, voia să plec de acolo. Cățelei mele îi place să fugă după păsări, dar când l-a întâlnit pe el cred că i-a fost frică, fiind cât ea, și l-a privit cu respect”, a comentat fotograful, conform brasov.net.

Ce reacție are un urs când descoperă o bucată de sare în pădure. Animalele care adoră această delicatesă
Un urs a fost filmat recent într-o pădure la Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin jucându-se cu un bulgăre de sare.

Sarea este esențială pentru fauna sălbatică, așa că silvicultorii Romsilva amplasează în fondurile cinegetice gestionate sărării, așa cum se poate observa în fotografiile realizate de către Ionel Moroșanu, angajat al Ocolului Silvic Broșteni din cadrul Direcției Silvice Suceava.

Sarea mărește pofta de mâncare, activează digestia și ajută la transformarea substanțelor nutritive consumate, ușurând asimilarea acestora. Sarea conține minerale de calciu, potasiu, sodiu, magneziu, seleniu, fier, mangan, cobalt și este administrată în fondurile cinegetice indiferent de anotimp, mineralele fiind importante pentru menținerea sănătății exemplarelor din fauna sălbatică!”, explică specialiștii Romsilva, conform Adevărul.

Acțiunea Romsilva are ca scop prevenirea deficitului alimentar în rândul faunei sălbatice și menținerea unui echilibru ecologic corespunzător. Sarea este un element crucial în dieta animalelor sălbatice, mai ales iarna, când accesul la resursele naturale este limitat.

Previous Story

Case modulare și din lemn la prețuri accesibile și timp redus de construcție

Next Story

Aeroportul Brașov. TAROM și alte trei companii încep zborurile spre Antalya, Heraklion, Hurghada, Hammamet. Wizz Air amână începerea zborurilor spre Budapesta. Din iulie, se va zbura la Bologna