(Video) Invadați de albine. „Au fost găsite in cele mai neobișnuite locuri, spun apicultorii, sub scaunele de la terase sau chiar pe firele de înaltă tensiune”

Last Updated on mai 14, 2024 (Video) Invadați de albine. „Au fost găsite in cele mai neobișnuite locuri, spun apicultorii, sub scaunele de la terase sau chiar pe firele de înaltă tensiune” 1

De câteva zile, roiuri întregi apar în cele mai neaşteptate locuri din oraş la terase sau pe liniile de tramvai. Apicultorii spun că le derutează schimbările neaşteptate ale vremii şi avertizează – cine încearcă să le alunge singur, se expune unui mare pericol.

Sute de albine şi-au făcut sălaş pe cablurile care susţin linia electrică pentru tramvaie, în Timișoara.
Iulia Pop – reporter Observator: În ultima luna in aceasta stupina au ajuns 16 roiuri culese de prin oras. Au fost gasite in cele mai neobisnuite locuri, spun apicultorii, sub scaunele de la terase sau chiar pe firele de inalta tensiune.
Tiberiu Ormoș – apicultor: Suntem apelati de pompieri sau de cunoscuti, luam repede echipamentul si incercam sa ajungem cat mai repede la locul unde a fost indicat roiul, trebuie sa mergem pregatiti cu rame, cu echipament de urcat, cu echipament de protectie.

Explicaţia apicultorilor
Apicultorii sunt şi ei nedumeriţi de comportamentul straniu pe care îl au albinele. Cred că le derutează variaţiile bruşte de temperatură, care se suprapun unei perioade în care insectele sunt oricum agitate, fiindcă este timpul lor de înmulţire.
Petre Doda – apicultor: Chestie ciudata este ca ele se asaza in anumite zone in care anii trecuti nu s-au asezat in locuri mai inalte, in anumite tubulaturi, in aerisiri, in crapaturi.

Apicultorii au atatea solicitari, încat meșteresc echipamente care să îi ajute să îndeparteze roiurile.
Mihai Grecu – șef UPU SMURD, Spitalul Județean Timișoara: E suficient o albina sa te intepe si asta poate declansa inclusiv soc anafilactic.

Albinele de obicei nu sunt agresive, dar pot devenit dacă sunt îndepărtate sau lovite. Cei care sunt în preajma unui roi sunt sfătuiţi să ceară ajutor specializat, scrie tvr.info. Albinele înţeapă doar se simt amenintate – apicultorii recomandă să nu încercăm să le alungăm singuri pentru că pot deveni agresive.

Previous Story

Video Brașov. Incident la Parada Junilor Brașoveni: Doi juni căzuți de pe cai

Next Story

(Video) Brașovul construiește. Lucrările avansează vizibil la Sala Polivalentă