Autoritățile au intervenit pentru a scoate un șarpe de 1,5 metri din baia unei locuințe. Jandarmii recomandă cetățenilor să ceară sprijinul autorităților în astfel de situații.
Jandarmii vâlceni au intervenit, marți, în sprijinul proprietarilor unei locuințe de pe strada Arinilor, din Râmnicu Vâlcea, care au găsit în baia casei un șarpe care măsura circa 1,5 metri, scrie Antena 3. Echipajul de intervenție a ajuns rapid la fața locului și a reușit să extragă șarpele cu un dispozitiv specific pentru capturarea reptilelor.
Intervenția s-a desfășurat fără incidente. După ce șarpele, un exemplar de apă, a fost capturat, acesta a fost eliberat în mediul său natural, departe de zonele locuite, jandarmii asigurându-se, astfel că nu prezintă niciun pericol pentru cetățeni.
„Recomandăm cetățenilor să solicite sprijinul jandarmilor în astfel de situații și să nu încerce să intervină singuri. Manipularea reptilelor poate fi periculoasă, iar intervenția specialiștilor este esențială pentru a asigura siguranța tuturor. În cazul observării unui șarpe sau a altor animale sălbatice în proximitatea locuinței, sunați imediat la 112 pentru a primi ajutorul necesar, transmit jandarmii conform Observator TV.
(Video Vocea Vâlcii)
Mai mulți localnici din Târgu Jiu s-au trezit cu o viperă în fața ușii! Șarpele de aproape un metru se plimba prin scara blocului
Șarpele cu o lungime de 80 de centimetri se plimba prin scara blocului din județul Gorj. Oamenii au alertat autoritățile.
Jandarmii au avut de furcă și s-au trezit cu o misiune cel puțin neobișnuită. În cursul zilei de luni, 20 mai 2024, s-a dat alarma la un bloc din Târgu Jiu, după ce localnicii au observat că au un nou „vecin”. Era vorba despre o viperă, un șarpe veninos.
Când au ajuns la fața locului, jandarmii au constatat că era vorba despre un șarpe mare, cu o lungime de 80 de centimetri, care a reușit să bage teama în toți locatarii imobilului.
Mușcătura de viperă poate cauza probleme serioase dacă cel atacat nu merge la spital. Nu a durat prea mult până când oamenii legii au prins șarpele rătăcit, pe care l-au eliberat ulterior în pădure. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă locuitorii blocului nu vor uita prea curând întâlnirea cu șarpele veninos.
„În urma unui apel la numărul de urgență 112, o persoană a solicitat sprijin pentru îndepărtarea unui șarpe care a intrat în scara blocului. În urma primirii apelului, un echipaj de jandarmerie a ajuns imediat la fața locului și a reușit să prindă șarpele de 70- 80 cm lungime, utilizand un dispozitiv specific. Ulterior, acesta a fost eliberat în mediu natural. Recomandăm în astfel de situații să se solicite sprijinul autoritatilor prin numărul de urgenţă 112”,
Vipera este cea mai întâlnită specie de șarpe otrăvitor din Europa. Aceasta are o cantitate de venin care ajunge în organismul omului sau animalului care este mușcat. În cazul în care cel atacat de șarpele veninos nu merge la spital, mușcătura poate aduce probleme serioase de sănătate și chiar decesul.
„Dacă eşti muşcat de viperă, trebuie să ştii că poţi muri în cinci ore, prin sufocare, dar decesul în astfel de cazuri survine rar. Un motiv este dat de faptul că mai mult de jumătate din muşcăturile de viperă sunt „uscate” fără inoculare de venin”, a declarat cu ceva timp în urmă Sebastian Mezei, director executiv al DSP Hunedoara, notează adevarul.ro.