De la Braşov, cele 6 trenuri către mare. Programul de circulație

Last Updated on mai 17, 2024 De la Braşov, cele 6 trenuri către mare. Programul de circulație 1

CFR Călători lansează programul estival „Trenurile Soarelui” din 14/15 iunie, cu 30 de trenuri care vor asigura până pe 7/8 septembrie 2024 legătura între marile oraşe din ţară cu Litoralul şi alte 36 de trenuri directe Bucureşti-Constanţa, potrivit unui comunicat al operatorului feroviar naţional. De asemenea, CFR Călători va avea zilnic garnituri Bucureşti-Tulcea pentru destinaţia turistică Delta Dunării, iar din Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraş şi retur cu trenuri dinspre Capitală sau Constanţa, scrie bzb.ro.

Din Braşov, vor fi cinci trenuri ale CFR care vor pleca zilnic spre mare, dintre care unul direct până la Mangalia. Preţurile variază între 94,6 şi 108,10 lei, pentru un adult, tarif întreg, clasa a 2-a.
Şi operatorul privat Regio Călători a anunţat programul de vară, iar de la Braşov către Mangalia va circula o garnitură pe zi.

PROGRAM DE CIRCULAŢIE
CFR CĂLĂTORI
Plecare Sosire
01:15, Braşov 08:30, Mangalia
06:54, Braşov 11:37, Constanţa
07:40, Braşov 12:57, Constanţa
13:20, Braşov 19:01, Constanţa
17:23, Braşov 23:00, Constanţa
REGIO CĂLĂTORI
Plecare Sosire
07:25, Braşov 13:48, Mangalia

Cât durează cea mai lungă călătorie cu Trenurile Soarelui
Durata călătoriei pe ruta Bucureşti – Constanţa este în medie de circa 2 ore şi 20 minute – timp greu de atins de alte mijloace terestre de transport, din centrul Bucureştiului până în centrul Constanţei. Toate trenurile InterRegio estivale au în compunere vagoane clasa climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptop-ului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uşi de acces şi intermediare semiautomate. Majoritatea vagoanelor sunt modernizate (reconstruite integral) în ultimii 14 ani. De asemenea, trenurile cu parcurs lung au în compunere vagoane cuşetă şi vagoane de dormit“, precizează reprezentanţii companiei.

Cele mai lungi călătorii vor fi de 19 ore. Sunt două mari probleme pe magistrala 300. Este vorba despre ruta directă Cluj-Oradea. Acolo, trenurile nu circulă pentru cp sunt ample lucrări de modernizare. Şi de asemenea pe ruta dintre Braşov şi Sighişoara, trenurile fac mai mult de trei ore pentru că acolo sunt restricţii de circulaţie“, transmite Cristina Niţă, reporter Observator.

Advertisements
Previous Story

Un medic de la spitalul CLINICCO Brașov explică cum a apărut infecția în corpul actorului Florin Piersic. „Practic microbii se ascund de terapia antibiotică în aceste instrumente”

Next Story

La Brașov, Noaptea Muzeelor se ține chiar dacă muzeele vor fi închise. Vor fi deschise Cetățuia, Muzeul Pompierilor Militari Brașoveni, Banca de Cultură Apollonia, precum și turnurile și bastioanele de sub Tâmpa